Vali Ahmet Zahteroğulları 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı ve Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olan şehitlerimiz, saygın ve örnek kişilikleriyle her zaman gönüllerde yaşayacak, onların kahramanlıkları, cesaretleri ve takdirle karşılanan tutumları hiçbir zaman unutulmayacaktır” dedi.
Zahteroğulları açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Türkiye Cumhuriyeti, yurdunu seven, ülkesine inanan ve kendini Türk Ulusuna adayan ülkesi için canını seve seve veren kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere en büyük mirasıdır. Türk milleti birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelmiş, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza atmıştır.
Dönemin şartları düşünüldüğünde, adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Zaferi de, aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destandır. Çanakkale Deniz Zaferi, milletimizin yeniden uyanışına, şahlanışına, bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine de zemin hazırlamıştır.
Çanakkale'de ortaya konulan ruh, milli mücadelede de kendini göstermiş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz nihai zafere ulaşmıştır. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla salip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz.
Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olan şehitlerimiz, saygın ve örnek kişilikleriyle her zaman gönüllerde yaşayacak, onların kahramanlıkları, cesaretleri ve takdirle karşılanan tutumları hiçbir zaman unutulmayacaktır.
18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”