Her yıl 3 Mayıs'ta kutlanan Türkçülük Günü bu yıl da Türk Ocakları Bolu Şubesinin organizasyonu ile gerçekleştirildi. Karacasu Belediyesi Düğün Salonunda başlayan kutlamaya Ankara'dan gelen mehter takımı eşlik etti. Ardından Türk Ocakları Bolu Şube Başkanı Hamdi Zenginbal ve Karacusu Belediye Başkanı Celal Beydili günün anlam ve önemini belirtmek üzere kürsüye çıktı. Açılış konuşmasının ardından demir dövüldü ve Kerem Erdoğan ve arkadaşları tarafından Türk Halk Müziği Konseri verildi, şiir ve müzik dinletisi eşliğinde yemek dağıtıldı.

Haber: Emrah ÖGET

Türkçülük Günü kutlamaları Karacasu'da Ankara'dan gelen mehter takımının müthiş gösterisiyle başladı. Gösterinin ardından mehter takımına Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili tarafından plaket hediye edildi.

Mehter takımı gösterisinin ardından günün anlam ve önemini belirtmek üzere sahneye çıkan Türk Ocakları Bolu Şube Başkanı Hamdi Zenginbal söze ‘Allahu Ekber Türkler geliyor' diyerek başladı. Zenginbal, İlk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askeri hastanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan gibi 10 Türk Milliyetçi aydın hapishanede 3 Mayısı Dünya Türkçülük günü olarak kutlamışlar ve bundan sonra kutlanması için önem arz etmişlerdir. 3 Mayıs deyince Hüseyin Nihal Atsız'ı anmadan geçmek olmaz. Kendileri zamanın Başbakanı Şükrü Saraçoğlu ve Milli Eğitim Bakanına açık mektup yazıyor, mektubunda Türkiye'nin bir kuşatma altında olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefesi olan Türk Milliyetçiliğinden idarecilerin ve yöneticilerin uzaklaştığını ifade ediyor. Bu mektuptan rahatsız olan zamanın yönetimi Hüseyin Nihal Atsız ve arkadaşlarını yargılamaya başlıyorlar. 3 Mayısta Ankara'ya mahkemeye kendileri geliyor ve mahkemeye geldiklerinde Türk Milliyetçileri büyük bir coşkuyla Nihal Atsız beyi karşılıyorlar. Bundan çok rahatsız olan zamanın yönetimi bunun bir askeri ihtilal veya ihtilal başlangıcı olduğunu dile getirerek bu büyük milliyetçi aydınları içeri yani mahkemeye sevk ederek mahkum etmeye karar veriyorlar. Tam 23 tane cengaver Türk Milliyetçisini mahkum ediyorlar. Ben onları rahmetle yad ediyorum. Türk korkusu öyle bir korku ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti 23 tane milliyetçi aydını ihtilal yapacaklar endişesiyle gözaltına alıyorlar. Türk korkusu öyle bir korku ki uzaydan görünebilecek bir büyüklükte ve genişlikte adama bina yaptırabiliyor işte Çin seddi gözünüzün önünde” diyerek 3 Mayıs'ın öneminden bahsetti.

Zenginbal, Bu kutlu günde bir avuç Türk aydının başlattığı Türkçülük hareketinin gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız. Onlara bir borcumuz var. Gençlik kuşaklar bu sıkıntıları çektiyse benim onlara diyet borcum var. Türk gençliği mazisinde 5 binin üzerinde şehit verdiyse ki bu Cumhuriyet tarihinden sonraki şehit sayısı, onlara diyet borcumuz var. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır hadisi şeriflerinden Peygamber efendimizin buyruğu ile hareket etme yoluna gidelim” dedi.

“BU KUTLU YOLA GİRMEK CESARET İSTER”

Küçük şeyleri kafamıza takıp aramızı bozmayalım bizler küçük şeylerin adamı değiliz diyen Zenginbal: Biz büyük sevdaların adamıyız. Büyük sevdaların adamı şahısları konuşmaz fikirleri konuşur, ötelerin ötesini konuşur. Ne olur ötelerin ötesini konuşmak için çaba sarf edelim. Elde etmiş olduğumuz unvanları, makamları… ben şimdi Yrd. Doçentim, ben bu memleketin öğretim üyesiyim, unvanımı ve mesleğimi bu millet yolunda kullanamıyorsam, diyetimi ödemiyorsam Allah benim belamı versin. Biliyorum bu kutlu yolda özellikle makamların mevkilerin paraların ihalelerin dağıtıldığı bu günde bu kutlu yola girmek cesaret ister. Atsızın dediği gibi: Bu gün yollanıyorken bir gurbete yeniden. Belki bir kişi bile gelmeyecektir bize. Bir kemiğin ardında saatlerce yol giden. İtler bile gülecek kimsesizliğimize”. Aldırmayalım tek de kalabiliriz ama dik kalalım” dedi. Programın hazırlanmasında desteklerini esirgemeyenlere teşekkür eden Hamdi Zenginbal sözlerini Alparslan Türkeş'in bir sözüyle sonlandırdı: Sokaklarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye, Rüşvet ve hile çiğnenen, çiğnetilen hukuk düzenlerine, Ahlâktan mahrum bir hürriyete, tefecilige, karaborsaya yer veren bir iktisadi yapıya çağırmıyorum.Türklük şuur ve gururuna, İslâm ahlâk ve faziletine, yoksullukla savaşa, adalette yarışa, birliğe, kardeşliğe, kısacası hak yolu, hakikât yolu, Allah yolu'na çağırıyorum." dedi ve gününüz kutlu olsun diyerek Türkçülük Bayramını kutladı.

Daha sonra sahneye çıkan Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili 3 Mayıs Türklük Şöleni kutlamalarına katılanlara hoş geldiniz diyerek, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Açılış konuşmalarının ardından Türk Ocakları Bolu Şube Başkanı Hamdi Zenginbal Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili'ye plaket hediye etti. Programa katılım oldukça fazlayken Türk Bayrakları bir an olsun ellerden düşmedi.

Coşkulu programda son olarak demir dövüldü, Türk Halk Müziği Konseri ve şiir dinletisi yapıldı. Aynı esnada katılımcılara yemek ikram edildi. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği program böylece sona erdi.