Üç yıl Bolu'da görev yaptıktan sonra Denizli iline atanan İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Cengiz Yıldız için Vali Ahmet Zahteroğulları tarafından bir veda gecesi düzenlendi. Düzenlenen gecede yapılan konuşmalarda Bolu'nun değerli bir insanını uğurladığı belirtilerken, Albay Yıldız'da artık tüm Boluluların Denizli'de açık bir kapılarının olduğunu söyledi.
2011 yılının Ağustos Ayı'nda İl Jandarma Komutanlığı görevine atanan ve geçtiğimiz günlerde Denizli'ye tayini çıkan Jan. Albay Cengiz Yıldız için Vali Ahmet Zahteroğulları tarafından bir veda gecesi düzenlendi.
Düzenlenen veda gecesine Vali Ahmet Zahteroğulları ve eşi Mahire Zahteroğulları, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erkal Özkan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Selfet Giray, AİBÜ Prof.Dr. Hayri Coşkun, Baro Başkanı Ferit Atalay, Vali Yardımcıları Mustafa Kemal Keskin, Necdet Özeroğlu, Ayhan Kartlı, Nurullah Ertaş, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya ile daire müdürleri katıldı.
Albay Cengiz Yıldız'ın Bolu'da 3 yıldan beri başarılı bir şekilde çalıştığını ve arkasında güzel hatıralar bırakarak başka bir İl'e gittiğini kaydeden Vali Zahteroğulları, 3 yıl olmuş komutanımız Bolu'ya geleli. Hepimiz ile sıcak dostluklar kurmuşlar. Bende kendilerini ve değerli eşlerini tanımaktan ötürü çok mutlu oldum. Görev yaptığımız kısa süre içerisinde gördüm ki gerçekten de çok iyi bir asker ve aynı zamanda o üniformanın içerisinde askeri disiplinin yanında yeri geldiğinde sivil de olmayı başarabilen çok değerli bir subayımız. Ben kendisi ile görev yapmaktan, tanımaktan büyük memnuniyet duydum. Ayrılışlarına çok üzüldüm ama bu memuriyetin gereği.” dedi.
ESAS OLAN, AYRILDIĞIMIZ BİR YERE YENİDEN GELEBİLECEK BİR YÜZÜMÜZ VAR MI YOK MU?”
Tayine tabi kamu yöneticilerinin bunlara alışkın olduğunu kaydeden Vali Zahteroğulları, Tayine tabi kamu yöneticilerinin kaderi bu ve ben de çok tayin geçirdim. Esas olan, ayrıldığımız bir yere yeniden gelebilecek bir yüzümüz var mı yok mu? Ayrıldıktan sonra insanlar arkamızdan ne söylüyor? Bunlar önemli. Arkamızdan, bir iyi adamdı dedirmek var, bir de gitti de kurtulduk demek var. Şüphesiz herkesi memnun etmek mümkün değil ama önemli olan çoğunluğun ne dediği. Ben samimiyetle söylerim ki Cengiz Albayımızın arkasından Bolulular çok iyi insan, işi gücü rast gelsin demiştir ve bende öyle diyorum. Bundan sonraki yaşamında hayırlar diliyorum. Diğer taraftan iyi bir komutanı uğurlarken yanında iyi bir eğitimciyi de kaybettik. Albayımızın değerli eşleri de iyi bir eğitimci idi. Yolunuz yeniden açık olsun” şeklinde konuştu.
“İNSANININ GÜZEL VE KANUNA SAYGILI OLDUĞU BOLU'DA GÖREV YAPMAK BENİM İÇİN BİR ŞANSTI”
Albay Cengiz Yıldız ise zaman zaman duygulandığı konuşmasında, Bu kadar yoğunluğun arasında böyle bir organizasyonu tertip eden Valimize ve katılımcılara şükranlarımı sunarım. 3 yıl boyunca görev yaptığım Bolu'dan ayrılıyor olmanın hüznünü yaşarken bu süre zarfında sizleri tanımış olmanın da mutluluğu içindeyim. Birçok doğal güzelliğin yanında insanının da güzel ve kanuna saygılı olduğu Bolu'da görev yapmak benim için bir şanstı. Daha önce Bolu'da görev yapan komutanlarımızdan arkadaşlarımızdan aldığımız bayrağı da yeni gelen arkadaşımıza teslim etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Artık Denizli de de bir açık kapınız olduğunu unutmayın. Ben Sayın Valimiz başta olmak üzere bütün kurumlarımıza sonuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Veda yemeğinde ayrıca Vali Ahmet Zahteroğulları tarafından Albay Yıldız'a Bolu'da yapmış old