Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, beraberinde Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Bolu Bağışçılar Vakfı'nı ziyaret ederek İlin gündemindeki konularla ilgili çeşitli istişarelerde bulundu. Ziyarette, ileriye dönük yürütülecek olan çalışmalarda iki kurum arasındaki işbirliğine vurgu yapıldı.
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş'in beraberinde Başkan Yardımcıları Mustafa Özkoparan ve LebibeÖzçağlar, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Gülen ve Melih Yaman ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyarete, Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri Turgut Kalaycıoğlu, Erdal Yıldırım, Şura Öztunçay, Ahmet Özmen ve Vakıf Genel Sekreteri Öznur Akkaya ile birlikte ev sahipliği yaptı.
İlimizin gündemindeki belli başlı konuların ele alındığı ziyarette konuşan Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram, Ticaret ve Sanayi Odası'na hem bireysel, hem de Vakıf olarak önem verdiklerini ifade ederek, faaliyet konuları açısından da Ticaret ve Sanayi Odası ile örtüşen yanlar bulunduğunu dile getirdi. Yıllık 400 bin TL bütçe ile çalışan Bağışçılar Vakfı'nın bu özelliğiyle İzzet Baysal Vakfı'ndan sonra Bolu'da en büyük ikinci vakıf olma özelliği taşıdığını belirten Erbayram, yalnızca 2013 yılında 100 bin TL projelere destek verildiğini kaydetti. Kurumlar arasındaki ilişkilerin nezaket ziyaretlerinin ötesine taşınması gerektiğinden söz eden Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram, özellikle sivil toplum kuruluşları arasında bir işbirliği ve diyalog platformu oluşturulması, bunun için de 3.400 tüccar ve sanayiciyi temsil eden TSO'nun, Bolu'daki en önemli ve güçlü STK olarak lokomotif görevi üstlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Erbayram, Bağışçılar Vakfı olarak kendilerinin de böyle bir çabada TSO ile birlikte hareket edecekleri bilgisini verdi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş ise, Bolu Bağışçılar Vakfı'nın İlimiz sivil toplum kuruluşları yelpazesinde, gerek amaç ve faaliyetleri, gerekse vizyonu ile önemli bir yerde yer aldığını ifade ederek Vakfın TSO tarafından yürütülen çalışmalarda her zaman asli paydaşlardan birisi durumunda olduğundan söz etti. TSO Başkanı Ateş ayrıca, BBV Başkanı Şerafettin Erbayram'ın da ufku, vizyonu, işadamı kimliği, çalışkanlığı ve hayırseverlik anlayışıyla İzzet Baysal'ın yolundan giden ve herkese örnek teşkil eden bir profile sahip olduğunu belirtirken, düşünce ve önerilerinin her platformda dikkate değer niteliğe sahip olduğunu vurguladı. TSO tarafından MARKA destekli olarak yürütülmekte olan sağlık turizmi modelleme projesi hakkında bilgiler veren Ateş, bu çalışma sonunda oluşturulacak kitapçık sayesinde, potansiyel bir yatırımcının, İlimizde yapacağı bir sağlık turizmi yatırımı öncesinde ihtiyaç duyacağı bilgi ve verilerin % 80'ini kendisine sunabilmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Turizmde çeşitliliğe dayalı bir eylem planı ile hareket edildiği zaman olumlu yansımalar alabileceklerini kaydeden Ateş, diğer taraftan TSO tarafından hazırlanan kanatlı hayvancılık sektörel kümelenme projesinin de Bakanlığa sunulma aşamasına geldiğini söyledi.
Yaklaşık iki saat boyunca devam eden ziyarette ayrıca Bolu'daki kentsel yaşantının mevcut durumu ve geleceği, şehrin sosyo-ekonomik yönden orta ve uzun dönem vizyonu, eğitim ve öğrenci turizmi, Bolu'daki turizm yatırımlarının bugünü ve geleceği, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi çalışmaları, yatırım teşvik uygulamalarında Bolu'nun durumu, kanatlı hayvancılık sektöründeki gelişmeler ve TSO tarafından hazırlanan kümelenme projesinin dinamikleri, Bolu'da tescil edilmesi gereken coğrafi işaretler gibi konular da masaya yatırılarak karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.