Bolu eski Valisi Ahmet Zahteroğulları tarafından uygulamaya konan ‘Yaya Önceliği Medeniyettir' projesinin günümüzde uygulanıp uygulanmadığı tartışılırken, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube müdürlüğüne bağlı ekipler yaya yolunda uygulama yaparak bir saat içerisinde yayalara yol vermeyen 16 sürücüye toplam 3024 TL para cezası kestiler.

Bolu eski Valisi Ahmet Zahteroğulları'nın başlattığı ‘Yaya Önceliği' projesi kapsamında yaya geçitlerine ‘Önce Yaya' levhaları konulmuş ancak Vali Zahteroğulları'nın görevden ayrılmasından sonra projede bir zafiyet yaşandığı, sürücülerin yayalara yol vermediği ve projenin sadece levha üzerinde kaldığına yönelik tartışmalar başlamıştı. Bugün yaşanan gelişme ile yaya geçitlerinde uygulama yapan trafik polisleri kendilerini görmelerine rağmen yayaları hiçe sayarak araçlarını sürmeye devam eden sürücülere ceza yazdı. Bu gelişme ile projenin devamı konusunda da umut vaad eden önemli bir adım atılmış oldu.

Yaya geçitlerinde yayaların hayatını tehlikeye atarak durmayan ve araçlarını sürmeye devam eden sürücüler polis memurları tarafından cezalandırıldı. Uygulama sırasında araçları durdurmayan trafik ekipleri, yayalara yol vermeyen sürücüleri tespit ederek araç plakalarını not etti. Sonrasında yayalara yol vermeyene 16 sürücüye 189'ar TL para cezası kesilerek adreslerine gönderdi. Yaşar DİNÇER