Ülkelerindeki iç karışıklık ve muhalif güçlerin baskılarından kaçarak ilimize gelen toplam 72 yabancı uyruklu öğrenci için İl Millî Eğitim Müdürlüğü Türkçe Dil Kursu açtı. Derslerinde başarılı olmaları ve arkadaşlarıyla iletişim kurabilmeleri için İl Millî Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan'ın talimatıyla Halk Eğitim Merkezi tarafından başlatılan kurslar, Sakarya Ortaokulu'nda hafta sonu verilecek. Türkçeyi öğrenmek ve geliştirmek için ise kursa şimdiden 36 öğrenci başvurdu.
Bolu'daki çeşitli okullarda eğitim ve öğrenim gören 57 Irak, 9 İran, 5 Suriye ve 1 de Mısırlı olmak üzere toplam 72 öğrencinin aileleriyle birlikte iletişim sorunu çekmemeleri ve öğrencilerin derslerinde başarılı olabilmeleri için İl Millî Eğitim Müdürlüğü Türkçe dil kursu başlattı. İl Millî Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan'ın talimatıyla İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce başlatılan Yabancılar için Türkçe A-1” kursu, Sakarya Ortaokulu'nda hafta sonları verilecek.
“AİLELERİYLE BİRLİKTE BU KURSA GELMELİLER”
Konuyla ilgili bilgi veren İl Millî Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, geçen yıl uyum derslerinin verildiğini belirterek bu yıl öğretmen açığı olması nedeniyle yabancı çocuklara Türkçe ders verilemediğini kaydetti. Öğretmen açığının tamamlanması ile beraber 2 eğitmenle kursun başlatıldığını söyleyen Alpdoğan, öğrencilerin aileleriyle birlikte bu derslere gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Alpdoğan, Bu çocukların aileleriyle birlikte Halk Eğitim Merkezi' tarafından Sakarya Ortaokulu'nda başlatılan Türkçe derslerine gelmeleri gerekiyor. Aksi halde derslerinde başarıyı yakalayamazlar ve iletişim sorunları olur” dedi. Alpdoğan konuya ilişkin şu ayrıntıyı verdi:
36 ÖĞRENCİ BAŞVURDU
“İlimize Irak, İran ve Suriye'den gelen yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye'de okullarında ve günlük yaşamlarında uyumlarını sağlamak için 2 adet Yabancılar için Türkçe A-1” kursu İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce açıldı. Kurs açılacağı tüm okullarımıza İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce duyuruldu. Bu duyuruya 36 kişi cevap verdi. Kurs Sakarya Ortaokulu'nda hafta sonu Cumartesi, Pazar günleri 13.00-17.00 saatleri arasında verilecek. Kurslar 128 saat süreli olup haftada on saat eğitim yapılmaktadır. Kurslar 31 Mart'ta sona erecektir. Kurs süresince günlük hayatta iletişim, aile ilişkileri ve çevre, alışkanlıklar ve tercihler, yiyecekler ve içecekler, geleceği planlama, geçmişi anlatma konularında eğitim verilecek”