Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Katlı Otopark ve Kültür Park projesinde gelinen noktayı basın mensupları ile paylaştı. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile birlikte Kültür Park'ta verilen kahvaltıya çok sayıda basın mensubu katıldı.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz burada yaptığı açıklamada projenin sadece bir tünel projesi gibi algılanmaması gerektiğini vurgulayarak; Biz bir tünel açmadık, biz bir tepeyi tamamen kaldırdık ve tepenin altına bir çarşı ve Pazaryerine geçiş planladık. Onun dışındaki bütün alanlar ise katlı otopark oldu. Bin araçlık bir katlı otopark oluştu. Üzerine ise tepenin yeniden inşa edildiğini görüyorsunuz” dedi.
Başkan Yılmaz burada yaptığı açıklamaların ardından projenin tamamını basın mensuplarına gezdirdi. Gezi sırasında bazı vatandaşlar başkana teşekkür ederken, Başkan Yılmaz peyzaj çalışması kapsamında çiçek diken kadınlarla beraber çiçek dikti.
Kültür Park'ta basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin de eşlik etti. Başkan Yılmaz proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada tüm engellemelere rağmen projenin hayata geçtiğini vurgulayarak projenin detayları hakkında bilgi verdi. Yılmaz; 50 bin metrekare kapalı alandır burası. Kolay bir proje değildir. 4 ayrı merdiven çıkışı ile yukarı çıkarsınız. Bir tanesi direk Bolaş'ın önüne çıkar, bir tanesi Yukarı Çarşı'ya çıkar, bir tanesi belediye önüne iner, bir tanesi de Bolaş'ın karşısında da bir alışveriş merkezi vardır oradan belediye önünden geçiş ve alışveriş merkezinin önüne inen bir merdivendir. Üç tane ayrı asansörle; yaşlılar, engelliler için çıkacak asansör tertibatı kurulmuştur. Aynı zamanda da üç ayrı yerden araç giriş çıkışı vardır. Bunlardan bir tanesi Kültür Sitesi'nin doğusudur. Bir tanesi Yukarı Çarşı'ya giriş çıkıştır. Bir tanesi de Bolaş'ın hemen arka tarafında Pazar yerinden giriş çıkıştır” dedi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şunları kaydetti: Şu an bir hizmet eri olarak en mutlu olduğumuz bir anı yaşıyorum. 70'li yıllarda bu yıllarda ağaçlar vardı ve ben bu ağaçların dibinde oturup Bolu'yu seyrediyordum. Bu yüksek binaların hiçbir tanesi yoktu. Ahşap binalar iki katlı, maksimum 3 katlı binalar vardı. Bunlar gitti, ağaçlarda gitti. Niye gitti bilemiyorum. Biz burayı devraldığımızda hiçbir ağaç yoktu. Burada belediyeye ait küçük bir kafeterya vardı. O da çok iyi çalışmıyordu. Burası böyle ölü bir alandı.
Türkiye'nin, dünyanın, Bolu'nun en büyük problemi otopark problemidir. Bu güne kadarda otopark problemini çözmeye yönelik olarak sadece Muzaffer Işın geçmişte bir otopark yapmıştı. Ondan sonrada hiç kimse bir araçlık bile otopark ne düşündü, ne planladı, ne de yaptı. Üstelikte imar planlarımızda otopark düşünülerek yer de hiç ayrılmamıştı.
“Çözdürmemek için hareket ettiler”
Biz belediye başkanı olduğumuz dönemde en büyük Bolu'nun probleminin otopark olduğunu trafiğinde gerçek sebebinin otopark olduğunu bildiğimiz için müthiş bir otopark çalışmasına başladık. Hepinizin bildiği gibi otopark olarak planlanan bir yerin CHP tarafından mahkemeye verilerek otoparklığı iptal edildi. Yani yapıcı anlamlı hiçbir projenin içinde olmayanlar, o gün de Bolu'nun en büyük problemi olan otopark problemini çözmek değil, çözdürmemek için hareket ettiler ve netice itibari ile de engellediler mahkeme kararı ile.
“3-5 MEZARIN DIŞINDA HERHANGİ BİR TARİHİ BULGUYA RASTLANMADI”
Tabi biz bütün bunlara rağmen bir başka yerde Bolu'nun meydanında, merkezinde 500 araçlık bir otopark yaptık. Ama bu yetmiyordu. Ba