Cumhur İttifakı Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, köye dönmek isteyen genç girişimcilere seçilmesi halinde 5 inek vererek destekleyeceklerini söyledi. Metin ardından, Millet İttifakı CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan'ı eleştirerek, Bir tane taş üstüne taşını göster. Bir tane iş üstüne işini göster. Sen Bolu'ya laf üretmekten başka ne yaptın” dedi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Adayları tarafından düzenlenen kahvaltıda konuşan Cumhur İttifakı Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, köylerle ilgili projesini anlattı. Metin ilk olarak imzasını atmadıkları köy bırakmayacaklarını ifade ederek, Biz iktidarı 2002'de devraldıktan sonra çok az sayıda iktidarın yapabileceği hamleleri yaparak Türkiye'yi geliştirdik. Hizmetlerimizle de aynı şekilde yaptık. Bunlardan en önemlisi KÖYDES projesidir. Çünkü o dönemde Köy İşleri Bakanlığı adı altın yürütülen daha sonra İl Özel İdaresi'ne devredilen fakat ödenek sıkıntısı yüzünden köylerimizin yolsuz, susuz, kanalizasyonsuz olduğu bir dönemi yaşadık. Cumhurbaşkanımız sayesinde ise bu günleri atlatmayı başardık. Belediyecilik evet Ak Parti'nin işidir. Cumhurbaşkanımızın belediye başkanı olduğu dönemde de kazanmış olduğu yerel yönetim kabiliyetiyle iktidar olunca da böyle önemli bir hamleyi gerçekleştirdik. Böylelikle 17 yıldır ülkemizde susuz, yolsuz ve kanalizasyonsuz köyümüz kalmadı. Hatta parke taşı döşemeye geçmiş, çevre düzenlemesi yapan ilçelerimiz var. Ben görev alan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah köylerimizi de yeni arkadaşlarımızla kalkınmış, daha iyi yollara sahip, pırıl pırıl köylerimizle turizmin hamlesini yapacağız dönemi yaşayacağız” dedi.

KÖYE DÖNMEK İSTEYEN GENÇ GİRİŞİMCİYE BELEDİYE DESTEĞİ

Seçilmesi durumunda köye dönmek isteyen genç girişimciye 5 inek vererek destek olacaklarını söyleyen Metin, Köylerimizin hala ihtiyaçları vardır. Yeni dönemde İl Genel Meclisi'ndeki arkadaşlarımızla köylerimize destek olacağız. Allah'ın izni ile bize Bolu'yu beş yıl emanet eden arkadaşımız beş yıl sonra bizden bu emaneti aldığında emin olacak. Buradan imzamız olmayan köy kalmayacağını ilan ediyorum. Çünkü yerel yönetim birlikteliğini yine en güzel Ak Parti Cumhur İttifakı gösterecektir. Köylümüzün ekonomik refahı anlamında müdürlüklerimizle orman köylümüze, çiftçimize, hayvancılık yapan kardeşimize, özellik genç ve kadın girişimciye destek olacağız. Köye dönüşü sağlayacağız. Bunu bizzat Bolu Belediyesi olarak destekleyeceğiz. Bazıları bunun anlamını bilmeden espri yaptığını sanıyor. Evet ben köyüme döneceğim diyen genç kardeşime 5 inek vereceğiz Bolu Belediyesi olarak. Bunu bir espri haline getirip, gülmek yok böyle bir şey. İşte vizyon, çap, ufuk meselesi bu. Dolayısı ile köylerimiz kalkınacak ki şehrimiz kalkınsın. Şehrimiz kalkınacak ki ülkemiz kalkınsın. İşte bu başka bir dünya, onların dünyası başka bir dünya. Burası gerçek dünya. Cumhuriyetimizin kurucu Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği muhasır medeniyetler seviyesine hep birlikte ulaşacağız” şeklinde konuştu.

İCRAAT VERİLEN SÖZÜ NETİCELENDİRMEKTİR

Verilen sözlerin takip edilerek, neticelendirilmesi gerektiğinin altını çizen Metin, Bakanlar talimatı verir ama bu talimatı bürokrasi yerine getirir. Yani bunun hukuki süreçte bir yazışması, programı, bütçeleştirilmesi, ödeneği, bunların hepsi bir adımdır. Ancak icraat verilen sözü neticelendirmektir. Bakan ‘hayırlı olsun' dedi ama CHP'nin adayı ‘Sayın Bakanım şöyle bir söz vermiştiniz.' diyebilecek mi? İşte bizim farkımız, Fatih Metin'in farkı burada ortaya çıkacak” dedi.

“BAKANLARIN BOLU'YA GELİŞİ ÖNEMLİ”

Bakanların Bolu'yu ziyaret etmesinin önemli olduğunu vurgulayan Metin, Bakanların Bolu'ya gelişi önemlidir. Çünkü hizmet iki kademelidir. Birincisi söz almaktır. Bu bizim görevimizdir. O sözü biz aldık, ondan sonra verilen sözün takibini yapıp hizmeti getirecek kişi belediye başkanı adayıdır. Bolu halkına sesleniyorum; o sözü CHP adayı mı getirir yoksa Cumhur İttifakı adayı olarak ben mi yerine getiririm? Biz bunun sözünü almışız, keza CHP adayının da önünü açmışız. Ama asıl beceri ondan sonra” diye konuştu.

“O MECLİS KÜRSÜSÜNDEN BOŞ LAF EDERKEN BİZLER DOĞALGAZ GETİRMEKLE UĞRAŞIYORDUK”

‘Hayatı boyunca bir lira ödenek sağlamamış, hayırlı bir tane çivi çakmamış, taş üstüne taş koymamış bir aday acaba bunların kendi kendine geleceğini mi zannediyor?' sözleriyle Özcan'ı eleştiren Metin, Evet, öyle zannediyor. Vatandaşlarımız, hemşerilerimiz merak etmesin. İşte Fatih Metin farkı işte burada devreye girecek. Biz Ankara'da Bolu'yu 4 yıl milletvekili ve 7 yıl bakan yardımcısı olarak temsil ederken boş durmadık. Kapı kapı gezdik. CHP'nin adayı meclis kürsüsünden boş laf ederken bizler Bolu'ya doğalgaz getirmekle, bizler Adliye Sarayı kazandırmakla, bizler Kapalı Spor Salonu yapmakla uğraşıyorduk. O kepçenin önünde şov yaparken biz Bolu Belediyesi'nin arkasından pazar yerine tünel yapmakla uğraşıyorduk. Bolu halkının da bunu bileceğini umuyorum” ifadesini kullandı.

Metin, 17 yılda Bolu halkı sayesinde önemli görevlerde bulunduğunu ve Bolu'ya borcunun olduğunu belirterek, Ben o birikimi hizmete dönüştürmek için bu göreve talibim. Ben makam mevki derdi olan biri değilim. Bizim vatandaşlarımıza borcumuz var. Ben buralara kendi kendime veya çok özel bir insan olduğum için gelmedim. Ben bu makamlara fırsat verilerek geldim. Bu fırsatı da Sayın Cumhurbaşkanımız, teşkilatımız ve halkımız verdi. Benim Cumhurbaşkanıma, teşkilatıma ve Bolu halkıma borcum var. Halkımız bu borcu ödememe izin verir veya vermez tabi ki halkımızın kararıdır. Cumhurbaşkanımız izin verdi, teşkilatımız izin verdi, şimdi geldi Bolu halkının iznine. Asıl izin bu. Biz halkımızdan bu izni talep ediyoruz” dedi.

TANJU ÖZCAN'A SESLENDİ: BOLU İÇİN NE YAPTIN?

Fatih Metin son olarak rakibi CHP'li Özcan'a geçmişte yaptığı çağrıyı yineledi. Özcan'dan Bolu'ya kazandırdıklarını açıklamasını isteyen Metin, CHP adayına da Bolulu bir seçmen olarak bir kez daha sesleniyorum; Bolu için ne yaptın? Taş üstüne taşın, iş üstüne işin var mı? Bolu'nun faydasına çaktığın tek bir çivi varsa açıkla.” dedi.