Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın, İl Danışma Meclisi toplantısında yönetim kurulu ile birlikte Pazartesi günü istifa edeceğini belirterek içini döktü. Sayın, Bırakmak için hiçbir neden yok ya da birçok nedeni var. Ama bugün hiçbir tanesini söyleme zamanı değil. Her şeyin bir zamanı var. Her şeyi zamanında ve tadında bırakmak lazım” dedi.
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Ak Parti İl Danışma Meclisi'nde söz alan AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, siyasete 1989 yılında Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde belde başkanı olarak başladığını belirterek, Aradan tam çeyrek asır geçti. Bu süre içerisinde görev yapmadığım yer kalmadı. 1991 yılında milletvekili adayı oldum, 1994, 1999 ve 2004 yıllarında Yeniçağa Belediye Başkanı olarak görev yaptım. 13 Şubat 2011'de Ak Parti Bolu İl Başkanı olarak bu siyaset sahnesinde hep insana hizmet, hep gayret ve emek noktasında yer aldım" diye konuştu.
Bu süre içerisinde hatalarının da olduğunu anlatan Ömer Sayın, Kul kusursuz olmaz derler. Biz de bir kul olma münasebetiyle birçok hatamız olmuştur. 'Keşke' dediğimiz birçok şeylerimiz olmuştur ama hiçbir zaman insanlığımızı unutmadık. Ne güç, ne para bizi biz yapan değerlerimizi unutturamamıştır” dedi.
Sayın, Milletin verdiği yetkiyi kullanıyorsunuz. Aziz milletimizin verdiği gücü, onların hakkını kendi nefsiniz doğrultusunda, kendi hırs ve öfkeniz doğrultusunda kullanır, adaletten ve insanın yüreğindeki vicdan terazisinden uzaklaşırsanız, inanın hem bu dünyada hem de ahirette -Allah korusun- rezil rüsva olursunuz" ifadesini kullandı.
“Zamanı geldi, o nedenle bırakıyorum”
Ömer Sayın, çevrelerindeki bazı kişilerin değer ve fikirlerinin yozlaştığını iddia ederek, Bazı kişilerin de bunları hamaset olarak düşünmesi beni gerçekten çok üzmüştür. Bunlar hamaset değildir. Bunlara hamaset diyenlerin kendilerini ve fikirlerini gözden geçirmesi gerekir” şeklinde konuştu.
Görevi bırakmasının çok yakın arkadaşları ve Genel Merkezle paylaşılan kararın bir tahakkuku olduğunu anlatan Sayın, şunları kaydetti: "Bugün İl Başkanlığı görevimde son gün. Yarın İl Yönetimindeki arkadaşlarla beraber istifalarımızı Koordinatörümüze vereceğiz. Bırakmak için hiçbir neden yok ya da birçok nedeni var ama bugün hiçbir tanesini söyleme zamanı değil. Her şeyin bir zamanı var. Her şeyi zamanında ve tadında bırakmak lazım. Zamanı geldi, o nedenle bırakıyorum”
“HIRSINIZIN KURBANI OLMAYIN”
AK Parti Gençlik Kolları tarafından asılan Bir babamız da sen oldun” pankartı Ömer Sayın'ı duygulandırdı. Belediye Başkanları'na da tavsiyelerde bulunan Ömer Sayın, Zamanında devletin her çaldığımız kapısından kovularak bugünlere geldik. Benim belediye başkanlığı yaptığım dönemde şartlar çok zordu. Ama sizleri ak merdivenlerden çıkarken daire başkanı, genel müdür yukarıda kapıda karşılıyor. Bunların kıymetini bilin. Aziz milletimiz bugüne kadar bu Partiye çok emek verdi. Öfkenizin, hırsınızın, ihtiraslarınızın ve hatta sevginizin kölesi ne olur yapmayın. Aksi halde sizlere bunun vebali çok ağır olur” dedi.