AKP İl Başkanı Ömer Sayın İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek, AKP İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden istifa eden Ömer Faruk Deligöz'ün iddialarına cevap verdi. Yaşanan süreci detaylarını kamuoyu ile paylaşan İl Başkanı Sayın, Beni yıpratırken, sadece benim kişiliğimi yıpratmak değil bu insanların amacı. Benim üzerimden AK Parti'yi yıpratmak. Bu bir siyasettir. Farklı siyasi partilerden, farklı siyasi anlayışlardan böyle yapanlar olabilir. Ben bu mücadelenin mertçe dürüstçe ve bizi biz yapan değerlere uygun siyasi teamüllere ve siyasi etiğe uygun yapılmasını bekliyorum ve özlüyorum. Ben öyle yapıyorum siyasi rakiplerime karşı. Hiçbir zaman çıtayı düşürmemeye, belden aşağıya vurmamaya gayret ediyorum” diye konuştu.
AKP İl Başkanı Ömer Sayın, il binasında düzenlediği basın toplantısıyla sessizliğini bozdu. AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Deligöz'ün istifası sonrası yaptığı açıklamalara bir süre sessiz kalan Ömer Sayın, hafta sonu düzenlediği basın toplantısıyla sessizliğini bozdu. İşte Ömer Sayın'ın yaşanan süreçle ilgili yaptığı değerlendirmeler;
“8 OCAK'TA GÖREVDEN ALINDI, İSTİFASI İSTENDİ”
Siyasetin bir okulu yok. Siyaset burada öğrenilen, bu çatı altında hem siyaset değerlerini hem bizi biz yapan, Müslüman yapan değerleri de öğrenebilecek yer olarak görüyoruz biz. 13 aya yakın bir zaman görev yaptık beraber. Bir müddet sonra bazı sıkıntılar ortaya çıktı. Bu sıkıntıların bertaraf edilebilmesi için bu kardeşlerimizi bir araya getİrdik. Sıkıntılar devam etti. Sayın Başkan değerli kardeşim, evladım Ömer Faruk yürütmenin kendisini çalıştırmadığını ifade ederek yürütmeyi değiştirmek istediğini söyledi. Peki dedik. Ancak değiştikten sonra da uzun süre yönetimini toplayamadı. Genel Merkezimizin de Gençlik Kolları teşkilatımızın çok yakından takip ettiği bu süreçte genel merkezimiz defalarca kendisine fırsat verdi, bu son şans dedi. Ancak Sayın Başkan bu fırsatları iyi değerlendiremedi. Gerek parti gerek kendisi için iyi değerlendiremedi. 3 hafta önce yaptığımız yürütme kurulu toplantısında kendisinden bilgi istedik. Ne yazık ki Ömer kardeşim makul bir gerekçe söyleyemedi. Genel Merkezimiz de kendisini görevden almaları gerektiğini bu sürecin uzamaması gerektiğini söyledi. Ben ısrarla genel merkezimize eğer görevden alınacaksa da rencide edilmeden, kişilerin şeref haysiyetlerine onurlarına zarar verilmeden böyle bir işin yapılması gerektiği konusunda defalarca ısrar ettim. Sürecin böyle yürümesi gerektiğini söyledim ve nihayet geçtiğimiz hafta 7 Ocak'ta Genel Merkez'e davet edildi. 8 Ocak'ta da görevden alındı daha doğrusu istifası istendi. Daha sonra da istifasını vererek Ömer Kardeşim buraya geldi. Çarşamba günü de hepinizin bildiği açıklamayı yaptı. Süreç böyle işledi.
“AK PARTİ'DE YANGIN KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”
Ömer Faruk kardeşimiz parti içindeki sıkıntılardan dolayı 42 kişiyle istifa etmiş değildir. Sadece kendisinin istifası istendi ve istifa etti. Parti işleyişi ile ilgili kamuoyunda ortaya atılan iddiaların tamamı asılsızdır. AK Parti'de görev yapan insanların ne kasayla ne masayla işi olmaz. Biz milletimize, devletimize hizmet etmek için var olan insanlarız. Bu hizmeti de yürütebildiğimiz sürece burada kalırız. Yürütmeyeceğimizi anladığımız zaman da onurumuz ve şerefimizle ayrılır gideriz. AK Parti'de çatlaklar, AK Parti'de yangın kesinlikle söz konusu değildir.
İDDİALAR ASILSIZDIR”
Hiç kimse ateş olmayan yerden duman çıkarmaya ya da duman gördüğü bir yerden ateş çıkarmaya çalışmasın. Hiç kimse bir kıvılcımdan yangın çıkarmaya çalışmasın. AK Parti gibi kamuoyuna mal olmuş, milletin