Gerede Belediye Başkanlığı'nın ‘psikolojik sorunlu' sözleri ile kamuoyuna lanse ettiği Ahmet Muratoğlu, başkanı mahkemeye verdiğini söyleyerek, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
Çeşitli iddialar dile getiren Muratoğlu'nun; Ömer Baygın hakkındaki suç duyurusunun nasıl sonuçlanacağı merak edilirken, Baygın'ın vereceği cevap ise henüz bilinmiyor.
Gerede'de gazetecilik yapan Ömer Faruk'un 8'inci Gün” isimli köşesinde kaleme aldığı ‘Başkan'a bağırma gücü' başlıklı yazısı sonrasında konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Belediye Başkanlığı, adı geçen şahsı; daha ziyade halk arasında ifade edilen tabir ile ‘deli' olarak işaret ederek, O, psikolojik sorunları olan ve herkesin tanıdığı A.M. isimli kişidir” açıklamasında bulunmuştu.
Gerede Belediye Başkanlığı'ndan yapılan bu açıklama sonrasında gazetemize gelerek, kendisine doğan cevap hakkını kullanmak istediğini söyleyen Ahmet Muratoğlu, Belediye Başkanına yönelik de bazı iddialarda bulundu.
Muratoğlu, Belediye Başkanı Ömer Baygın'ı mahkemeye verdiğini söyleyerek, Başkan hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
Karpal tünel sendromu tanısıyla Ankara'ya nörolojiye sevk edildiğini söyleyen 60 yaşındaki Ahmet Muratoğlu, iddiasına göre; başkanın, sevk edildiği hastaneye gitmemesini söylediğini belirterek; Yahu bu hastaneye sevk yapılır mı? Burada solcular var. Seni ölüme terk ederler,” dediğini öne sürdü.
Ahmet Muratoğlu ismindeki vatandaş, Gerede Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Başkan Baygın hakkında suç duyurusunda bulunduğunu dile getirerek, Baygın'ın tavsiyesi ile zabıta eşliğinde gönderildiği hastanede kendisine kötü davranıldığını söyledi.
Muratoğlu, eline aldığı onlarca evrakla gazetemize yaptığı açıklamada, 5 gün kaldığı hastaneden çıktığında 25 gün kendine gelemediğini, ifade etti.
Başkanın, kendisini zabıta eşliğinde Ankara'ya göndererek, yanlış yönlendirdiğini iddia ettiği hastanede, daha da hasta olduğuna işaret eden 60 yaşındaki Muratoğlu, başbakanlık ve teftiş kuruluna varıncaya kadar pek çok makama şikâyet dilekçesi yazarken, Gerede Belediye Başkanı hakkında da suç duyurunda bulunduğunu söyledi.
Belediye Başkanı hakkında dile getirilen bu iddialar sonrasında, Ömer Baygın'ın ne gibi bir cevap vereceği merak ediliyor.
Öte yandan, Muratoğlu'nun; kendisini psikolojik sorunlu” ilan eden Başkan Baygın hakkında, ikinci bir suç duyurusunda daha bulunacağı öğrenildi.
Muratoğlu, kendisini psikolojik sorunlu” sözleriyle tarif eden Başkan Baygın'ın kendisini rencide ettiğini söyleyerek, Ömer Baygın, doktor mu ki? Benim akıl sağlığım hakkında teşhiste bulunuyor. Bana deli diyerek, halk arasında beni küçük düşüren başkandan şikayetçi olacağım,” dedi.
OLAY;
İddialara göre; öğle namazı çıkışında Yeni Cami'nin avlu merdiveninde Belediye Başkanı Ömer Baygın'ı yakalayan bir vatandaş, başkana bağırıp-çağırarak, söylemediğini bırakmamıştı.
Cami çıkışında ve çevreden sesleri duyarak, olaya kulak kabartan çoğu vatandaş da adeta tiyatro izler gibi, öylece bakıp-durmuş ve bir Allah'ın kulu da ne oluyor ya?” dememişti.
Bu nahoş olayın ilçede yayın yapan Gerede Gazetesi'nde yayınlanmasının ardından yazılı bir açıklama yapan Belediye Başkanlığı, Bahse konu olayda sesini yükselterek konuşan şahıs, psikolojik sorunları olan ve herkesin tanıdığı A.M. isimli kişidir.
A.M. isimli şahıs, Bolu ve Gered