7 Haziran milletvekili seçimleri nedeniyle AKP'de yoğunluk devam etti. Eski Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, AKP'den milletvekili aday aday başvurusunu düzenlenen tören ile yaptı. Törende konuşan Baygın, 15 yıllık belediye başkanlığı dönemimizde ciddi tecrübeler edindik. Çevremizdeki düşünür insanlar ile istişareler gerçekleştirerek bu tecrübelerimizi hiç edinilmemiş gibi kenara koyarak çekilmenin doğru bir davranış olmayacağını, hizmetten kaçmak olarak algılanabileceğini düşündüm ve çevremdeki insanların da teşvikleriyle bu onurlu göreve talip oldum” dedi.

HABER MERKEZİ
Ak Parti il binasında düzenlenen basın toplantısında il başkanı Yüksel Çoşkunyürek, 15 yıla yakındır Gerede ilçesinde önemli hizmetlere imza atan, yaklaşık 8 yıldır da birlikte çalıştığı ve kendisinin hem siyasi tecrübesinden hem de kişiliğinden çok faydalandığını ifade ettiği Baygın'ın milletvekili aday adayı olarak başvurduğunu açıkladı. Çoşkunyürek bu onurlu görev için başarılar dileyerek sözü Baygın'a bıraktı.


ÖMER BAYGIN'IN SİYASİ GEÇMİŞİ


Baygın siyasi geçmişini, Türkiye'miz yeni bir sürece girdi, mensubu olmaktan gurur duyduğum Ak Parti'mizde de yeni bir süreç başladı. Bilinmedik hiçbir yanımız yok, ancak siyasi geçmişimizden kısaca bahsetmek istiyorum. 1989 yılında Belediye meclis üyeliğine seçildik, beş yıllık meclis üyeliği tecrübesinden sonra 1994 yılında Belediye başkan adayı olarak gösterildik, zayıf aday olarak girdiğimiz seçimde güzel çalışmalar yaptık ve dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel tarafından tebrik mesajı gönderilmesine rağmen, defalarca yapılan sayımlar sonucunda 15 oy gibi bir farkla seçimi kaybettik. 1999'da tekrar aday gösterildik ve büyük bir fark ile belediye başkanı olarak seçildik” sözleriyle özetleyerek Belediye başkanlığı görevini icra ederken ülkemizde hepimizin yakından bildiği üçlü koalisyon dönemi, siyasi ve ekonomik kaos gibi sıkıntılar yaşandı. Böyle bir dönemde ülkenin ümidi olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve bir avuç arkadaşı, ülkedeki sıkıntıları görerek yeni bir oluşum için harekete geçtiler ve 14 Ağustos 2001 tarihinde milletin ümidi olan Ak Parti'miz kuruldu. Biz siyaseti halka hizmet ederek hakkın rızasını kazanmak olarak görüyoruz, hep bunun için çalıştık, makamların ve mevkilerin gelip geçici olduğunu gördük. Oturduğumuz koltuklar bize itibar kazandırıyorsa biz de hiç hayat yok demektir ama biz oturduğumuz koltuklara itibar kazandırıyorsak işte orda bir anlam var demektir. Görev aldığımız sürede bir çok zorlukla karşılaştık 28 Şubatları gördük, Türkiye'deki vesayetin en üst seviyeye ulaştığı dönemleri, darbe teşebbüslerini, 27 Nisan muhtıralarını gördük, bütün bu süreçte Ak Parti'nin dik duruşunu gördük. Ülkedeki askeri, adli, bürokratik ve paralel vesayetin bertaraf edildiğini, edilmeye çalışıldığını gördük. Bütün bunlar yapılırken teşkilatımızla hep iç içe olduk” dedi.

Baygın neden Gerede Belediye Başkanlığına tekrar adaylığını koymadığını; Gerede'mizde 15 yıl boyunca gerçekten büyük hizmetlere imza attık. Her seçim seçilmişlerin yeniden bir sınanmasıdır. Her seçim döneminde halkımız bizi tekrar seçti ve göreve getirdi, bütün bunlar olurken ileriye dönük hiçbir hesabımız olmadı, hesaplı değil hasbi davranmaya çalıştık, karşılıksız bu millete hizmet etmeye çalıştık. Kader bizi yeni bir dönemde yeni bir sürece taşıdı 30 Mart 2014'de yapılan yerel yönetim seçimlerinde Gerede Belediye başkanlığına kendi isteğimle aday olmadım. Üç dönemlik belediye başkanlığımın yeterli olduğunu, artık yerel yönetimlerde görev almam gerektiğini, hakka hizmete ara vermeden devam etmem gerekliliğini hissettim” sözleriyle açıkladı.

Milletvekilliği aday adayı olmasında kendisini tetikleyen unsurlardan bahseden Baygın, Bilgi çalışarak elde edilebilir ama tecrübenin okulu, kitabı yok. 15 yıllık belediye başkanlığı dönemimizde ciddi tecrübeler edindik. Çevremizdeki düşünür insanlar ile istişareler gerçekleştirerek bu tecrübelerimizi hiç edinilmemiş gibi kenara koyarak çekilmenin doğru bir davranış olmayacağını, hizmetten kaçmak olarak algılanabileceğini düşündüm ve çevremdeki insanların da teşvikleriyle bu onurlu göreve talip oldum” dedi.

Baygın, Bolu'muza köyleriyle, ilçeleriyle bir bütün olarak hizmet etmek, 2023 hedeflerine hep birlikte bu ülkeyi götürmek için bir nefer olarak çalışmak, gerek Bolu'muzun gerek ülkemizin, gerekse dünyada Türkiye'ye hasretle bakan mazlum milletlerin sıkıntılarını gidermek adına çalışmalarının gerekli olduğunu ve bu amaçla aday adayı olduğunu açıkladı.

Milletvekilliğinde üç sıfırı hedeflediklerini söyleyen Baygın, diğer milletvekillerimizle, Belediye başkanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızın çok değerli başkan ve üyeleriyle ve kent konseylerimizle birlikte inşallah Bolu'muzu çok daha iyi noktalara getirebileceğimize yürekten inanıyorum dedi. Önümüzde üç önemli hedef olduğunu belirten Baygın, bu hedeflerin yeni bir sivil anayasa hedefi, ülkemizin son 40 yılını mahveden hadislerin sona ermesi için çözüm sürecinin mutlu sona erdirilmesi ve yarı başkanlık ya da başkanlık sitemine geçilmesi olarak ifade etti. Baygın tecrübemizle, bilgimizle, enerjimizle milletimiz için canla başla çalışmaya hazırım, benim için, Bolu için, ülkem için hayırlısının olmasını diliyorum diyerek sözlerini noktaladı.