Haber Sadiye GÜRLER-Milletvekili aday adaylarının sivil toplum kuruluşlarını ziyaretleri hızla devam ederken, en çok ziyaret edilen ve ziyaretleri ardı ardına kabul eden Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni son olarak Ömer Baygın ziyaret etti. Basın mensupları ile sıcak bir ortamda sohbet eden Ömer Baygın, Temayül yoklaması ile ilgili görüşlerini aktardı. Basın camiasıyla sürekli iç içe olduğunu, kendisini tanımayan insan sayısının çok az olduğunu ifade eden ve yine de kısaca kendini tanıtan Ömer Baygın; Gerede doğumluyum, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunuyum. 1989 da belediye meclis üyesi olarak seçildim, 1999'da Gerede belediye başkanı adayı olarak seçildim, 2004 ve 2009 da tekrar kazandım. 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Gerede Kalkınma Vakfı, İlim Yayma Vakfında, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfında, Geredespor'da, Bolulular Derneğinde, okul aile birliklerinde, okul koruma derneklerinde ve Gerede'de ne kadar sivil toplum kuruluşu varsa hepsinin içerisinde bulunmaya çalıştık” sözleri ile kendini özetledi.

Seçimlerin siyasilerin imtihan dönemi olduğunu ifade eden Baygın, Her girdiğimiz seçimde yeniden belediye başkanı seçildik, halkımıza teşekkür borcum var. Son belediye seçimlerine kendi isteğimle aday olmadım ve olmayacağımı da daha önceden belirtmiştim. Sözünde duran bir siyasetçi olarak anılmak istiyorum ve sözümde durdum. İnsanların makam sahiplerine karşı oturdukları koltuklardan kalmıyorlar” gibi algılarını kendi adıma kabul etmiyorum, hizmet için yola çıktım, belediye başkanlığını bırakmasını da bildim” dedi. Uzun bir siyasi hayatından sonra edindiği tecrübeleri memlekete hizmet için kullanmak için aday olduğunu söyleyen Baygın, Listeler belli olduğunda bilgim ve tecrübemle Bolu'ya önemli hizmetler yapacağım. Listelerde adım olur ve halkımız bizi seçerse Bolu'nun en ücra beldelerinden merkezine kadar her türlü sorunu ile ilgileneceğim. Devletin imkanlarından Bolu'muzu daha fazla faydalandırma konusunda herkesle elbirliği yaparak mücadele edeceğim. Ortak iş yapabilme becerisi çok önemlidir. Bolu'muza ve ülkemize hizmet için ortak iş yapabilme becerimle hizmet edeceğim. Ortak paydamız Bolu ve ülkemizdir” ifadelerine yer verdi.
Basına yansıyan temayül sonuçlarını değerlendiren Baygın, basına sızan sonuçların kulaktan duyma sonuçlar olduğunu tahmin ettiğini ifade ederek, bu sonuçların birbirlerinden farklılık gösterdiğini sözlerine ekledi. Baygın; Bu sonuçlar sağlıklı değildir, temayülde çok iyi oy aldığımı düşünüyorum, sonuçları bilemem ama kanaatimce ilk ikinin içindeyimdir” diyerek basın mensuplarına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu da Ömer Baygın'ın bugüne kadar Gerede ve Bolu için yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ederek, bundan sonraki atacağı adımlarda da kendisine başarılar diledi.