OKYANUS ÖTESİNDEN GELEN BİR AKİL!
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den açılıma destek geldi. Hürriyet com.tr adresli sitede yazısı yayınlanan Zeynep Gürcanlı; geçmişte ABD yetkililerinin (TURKISH PEOPLE/TURKİSH NATİON) TÜRK HALKI diye hitap ederlerken İstanbulda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bu defa TÜRK HALKI söylemini TÜRKİYE VATANDAŞLARI olarak düzeltmiş.Sevinmelimiyiz, üzülmelimiyiz taktir sizlerin..
Aynı zatı muhterem, Dışişleri Bakanımız Sayın Davutoğlu ile birlikte yaptığı basın açıklamasında ; patriotların konuşlandırılmasının gerekçesinin "Suriye değilde" İran olduğunu, bölgedeki ortak tehdidin İran olduğunu belirterek duyurdu. Malumun ilanı demekten başka diyecek sözüm yok. Geçen seferki ziyaretlerinde yapılan basın açıklamasında da, Dışişleri Bakanımıza İsrail konusunda yöneltilen bir soruya sn bakanımızın verdiği cevaba katılmadığını, İsraille iki müttefik olduğumuzu belirtme nezaketsizliğini gösterekmemişmiydi. Şimdi de Başbakanımızın Gazze'ye yapacağı ziyaretin zamanlamasının yanlış olduğunu söyleyiverdi.
Bunlar fazla olmaya başlamadılar mı?. Gerçi hedeflerine adım adım yaklaşıyorlar.
"Türk hükümetinin şiddeti barışçı yollarla sona erdirme çalışmasını alkışlıyoruz, hayranlık duyuyoruz" diyen Kerry'nin unuttuğu bir şey var. Bu millet sizin o örgütü nasıl beslediğinizi çok iyi biliyor. Şu an yaptığınız, pardon imralı ve hükümet eliyle yaptırdığınız, işi biten aktörleri devre dışı bırakmaktan öte bir hamle değil. Türk Devletinin Başbakanın yapacağı bir ziyaretin zamanlamasını da sizin belirleyeceğinizi öğrenmiş olduk sayenizde. Ya da bu hamleniz geleceğe yönelik AKP'ye yönelik bir yardım hamlesi de olabileceğini düşünüyorum. Sayın Başbakan Gazze'ye yapacağı ziyareti ertelemeyip belirlenen zamanda yaparak, bunu ve sizin söyleminizi seçimlerde iç siyaset malzemesi olarak kullanabilir.
ABD ve müttefiklerinin Ortadoğuda son hamleleri bizimle de bitmeyeceğe benziyor. Pazar günü Kanal Türk televizyonunda izlediğim bir haberde; "Türkiye'de lazların, çerkezlerin ve diğerlerinin asimile edildiklerinden" de bahsetmeye başlamışlar. Hükümetimizin izlediği/izlemek zorunda olduğu açılımın sonucunun ne olduğunu görmemek için kör olmak lazım.
Beşyüzkırkdört milletvekilimiz, geçmiş hükümetler gibi işin içinden çıkamadı, kendilerini seçen millete rücu ederek altmışüç akıllı insan daha tespit etti. Onlarda tespit edilen bölgelerinde halkı, halktan kaçarak dinliyorlar. Zaten sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunmuyorlar mı? O halde halkla toplantıyı halkın ulaşamayacağı mekanlarda yapılması ne ile izah edilebilir? Hükümet halktan bir şeyler gizliyor ve amacına ulaşmak için akil adamlarla milleti oyalıyor.Yani sonuç çoktan belli. ABD dışişleri bakanı ile sürekli ülkemizi izlediğine göre!!!!.Akillerde "kendileri çalıp söyleyip kendileri oynuyor".
Altmışdördüncü akil adam da John Kerry dersek yanılmış olmayız.
Bundan 45 sene önce okullarda bizlere, lazı, çerkezi, manavı, boşnağı, ahbazı, yörüğü ve diğerleri ile TÜRK MİLLETİNİ oluşturduğumuz öğretilmişti. Bu kavram üzerinde oynatılan/oynanan oyun vatanım için hiçte iyi sonuçlar doğurmayacak. Görünen köy