Yarıyıl tatilinin ardından ders başı yapan 14 bin 831 öğrenciye süt dağıtıldığı belirtildi.
50. Yıl İzzet Baysal İlköğretim Okulu'nda düzenlenen süt dağıtım töreninde konuşan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, süt dağıtımı ile ilgili Bolu genelinde çalışma başlattıklarını söyledi.
Anaokulu ve ilköğretim okullarında süt dağıtımının başladığını hatırlatan Özçimen, 94 anasınıfı, 78 ilköğretim okulu 2 özel okul olmak üzere bu okullardaki 14 bin 831 öğrenciye pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt dağıtımı yapacağız. Ayrıca alerjisi olan 403 ile süt istemeyen bin 635 öğrencimize süt dağıtımı yapmayacağız” diye konuştu.
Özçimen, süt talebinde bulunmayan öğrencilerin, ileride isteyebileceklerine işaret ederek, Süt istemeyen öğrencilerimiz var ve bu öğrencilerimizin kararları değişmedikçe süt vermeyeceğiz fakat kararı değişen olursa her öğrencimize süt dağıtımı yapabiliriz. Süt dağıtımı konusunda herhangi bir zorlama söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerle kısa bir süre sohbet eden Özçimen, öğrencilerin beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini kaydetti. Vali Özçimen, Bolu Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan ve beraberindeki heyetle sınıfları gezerek öğrencilere süt dağıttı.