Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan Fatih Projesi kapsamında 4 okuldaki 828 öğrenci ve öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.
Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan Vali İbrahim Özçimen, bilişim çağında okuma-yazma bilen, aritmetik bilgisi olan kişiler için kullanılan "eğitimli insan" tanımının değiştiğini belirterek, "Bugün bilgi toplumunda eğitimli insan, kendisi ile ilgili gelişmeleri ve değişimleri takip edebilen, bunları hayatında uygulayan, sorgulayan, gelişime açık, bilgi ve iletişim teknolojilerini aktif olarak kullanabilen bir kişi anlamına gelmektedir" diye konuştu.
Fatih Projesi kapsamında Bolu'da 2012 yılı itibarıyla 16 lisede 416 etkileşimli tahta kurulduğunu ifade eden Özçimen, "Bu tahtalardan 134 tanesinin internet ağı altyapı kurulumu fiber optik bağlantı ile gerçekleştirilmiştir. Dersliklere kurulan BT donanımının öğrenme-öğretme sürecinde etkin kullanımını sağlamak amacıyla Bolu genelinde proje kapsamında 16 lisemizde görev yapan 420 öğretmenimize ise 30 saatlik hizmet içi eğitim verildi" şeklinde kaydetti.
Konuşmanın ardından öğretmen ve öğrencilere tablet Bilgisayar verildi.