Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nihat Alpat Öztürk yaptığı yazılı açıklama da okul servis aracı şoförlerine eğitim verileceğini söyledi.

Açıklamasında Özgecan Arslan'ın vahşice katledilmesine de değinen Öztürk, eğitimin Ahmet Baysal Öğretmen evi toplantı salonunda 15 Haziran 2015 pazartesi günü 10:00 – 17:00 saatleri arasında yapılacağını ifade etti ve şu açıklamayı yaptı; Üniversite öğrencisi Özgecan Arslan'ın toplu taşıma aracında cinayete kurban gitmesi dikkatleri toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlere çevirdi. Bu olay şoför camiasına kara bir lekedir. Bizler bu lekeyi hak eden meslek mensupları değiliz, hiçbir zamanda olmayacağız. Daha önce meslek odalarına kayıt yaptırma zorunluluğu olan şoförler 2005 yılında çıkan 5362 sayılı yasayla meslek odalarından üyeliklerinin silinmesi neticesinde, psikolojik sorunu olanda, sabıka kaydı bulunanda şoför olarak toplu taşıma araçlarında çalışmaktadırlar. Mersinde yaşanan bu vahşetin bir minibüsle yaşanması bizleri üzmüştür. İster minibüs, ister otobüs, ister ticari taksi olsun taşıdığımız tüm yolcularımız bizim namusumuzdur. Yolcularımızın can ve mal güvenliğini kendimizden üstün tutan bir kitleyiz. Biz o caniyi ve onun gibilerini meslektaşımız olarak asla görmüyoruz. Bu olayı ülkemizde olduğu gibi ilimizde nefretle kınadık. Bir daha böyle olayların olmamasını arzu ediyoruz. İnşallah bu cinayeti işleyen caniler adaletimiz tarafından en ağır cezaya çarptırılarak cezalandırılacaklardır.

Yetkili Makamlarla birlikte yapılacak çalışmalar sonucu, belirlenecek müeyyidelerin uygulanmasında Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu başkanı her türlü desteği vereceğini teyit etmiştir. Bu tür olayların tekrar olmaması için Emniyet, jandarma ve tüm makamlarla geniş çaplı bir çalışma başlatılmıştır. İnşallah olumlu neticeleri de alınacaktır. İç işleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu arasında okul servis araçları şoförlerine yönelik Trafik Eğitim İşbirliği protokolü imzalanmıştır. Protokol gereği; Bolu Valiliği olurları ile Ahmet Baysal Öğretmen evi toplantı salonunda 15 Haziran 2015 pazartesi günü 10:00 – 17:00 saatleri arasında Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odamız yetkililerinin katılımları ile yapılacak olan eğitim seminerine, İlimizde çalışan Okul Servis Aracı Şoförlerinin katılımlarını bekliyoruz. Bu toplantılar Türkiye'nin 81 ilinde de yapılacaktır.” Haber Merkezi