Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, Şanlıurfa`nın Birecik ilçesinde görev yapan bir Eğitim-Bir-Sen temsilcisinin sözlü sınava girecek 64 eğitim yöneticisi adayı hakkında görüş beyan ettiğini belirterek bunun torpilin belgesi olduğunu iddia etti. Korkmaz Bu, ülkemizde AKP-Eğitim Bir Sen Koalisyonu tarafından yapılan yönetici tasfiye-kadrolaşma operasyonuyla ilgili bir torpildir” dedi.

Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı ellerine ulaşan bir belgenin okul müdürlerinin sözlü sınavında yapılan torpili ortada çıkardığını iddia etti. Şube Başkanı Erkan Korkmaz, Sendikamıza ulaşan bilgilere göre, Şanlıurfa`nın Birecik ilçesinde görev yapan bir Eğitim-Bir-Sen temsilcisi, sözlü sınava girecek 64 eğitim yöneticisi adayı hakkında "görüş" beyan etmiştir” dedi.

Korkmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren "Milli Eğitim Bakanlığı`na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik" sonrasında Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında 4 yılı dolduran eğitim yöneticileri, Bakanlık`ın değerlendirmesine tabi tutulmuş; değerlendirme sonuçlarına göre görevden alınan ve görev süresi uzatılan okul müdürlerinin çok büyük bir bölümünü Sendikamız Eğitim Sen üyeleri ve yandaş sendika üyesi olmayan okul müdürleri oluşturmuştur.

Yandaş sendika Eğitim-Bir-Sen üyelerine alan açılması anlamına gelen bu uygulamanın sonuçları, görev süresi uzatılan müdürlerin sözlü sınavla belirlenmesi sürecinde karşımıza çıkmaktadır. Bu durumun en açık göstergesi, Sendikamıza ulaşan bilgilerde saklıdır. Siyasal kadrolaşmanın ve tasfiye operasyonlarının nasıl yürütüldüğünü gösteren bu belgede yer alan görüşlerin Eğitim-Bir-Sen yetkilisi tarafından hangi sıfatla hazırlandığı ve kimlere, hangi hukuki dayanaklarla ulaştırıldığı açıklanmalıdır”