Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde eğitim-öğretim gören öğrenciler 28 Eylül 2015 tarihinde ders başı yaptı. Okulların açılmasıyla birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kantin ve yemekhane denetimlerine de hız verildi.

28 Eylül tarihinden itibaren il merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren 29 okul kantini ve 15 adet eğitim kurumu yemekhanesi denetlendi.

Denetimlerde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile bu kanuna dayanılarak hazırlanmış Gıda Hijyeni Yönetmeliği ve Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği'nde belirtilen hususlar incelendi. İlgili mevzuat kapsamında gıdaların son kullanma tarihleri, muhafaza koşulları ve işletmelerin teknik, hijyenik koşulları kontrol edildi. Eksiklik tespit edilen işletmelere süre verilerek uygunsuzlukların giderilmesi sağlandı. Kantin ve yemekhanelerin denetimleri her eğitim-öğretim döneminde en az bir defa olacak şekilde devam edeceği açıklandı.

Öğrenciler ve veliler kantin ve yemekhaneler ile ilgili ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Hattı'na bildirmeleri istendi. Haber Merkezi