Her yıl lise birincilerine ödül dağıtmayı geleneksel hale getiren İzzet Baysal Vakfı tarafından bu yıl da 29'uncusu düzenlenen tören ile 2014-2015 eğitim-öğretim yılında okullarından birincilikle mezun olan öğrencilere takdirname ve hediye verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ömer Eru, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri, daire müdürleri, okul müdürleri. Bolu Merkez ve İlçelerdeki liselerin birinci olan öğrencileri ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören İzzet Baysal Anadolu Lisesi öğrencisi Meryem Mülayim'in "Küçük Yüreklerin Büyük Mimarı" isimli şiiri okuması ve protokol konuşmaları ile devam etti.

AHMET BAYSAL, SELAM VE SAYGILARINI İLETTİ

İlk konuşmayı yapan İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman, vakıf tarafından yapılan 29'uncu ödül törenini düzenlemekten mutlu olduklarını kaydederek, " Liselerini birinci olarak bitiren bu öğrencilerimizin, bu birinciliklerinde başta anne ve babaları, tüm aile fertleri, öğretmenler ve okul idarecilerinin de büyük katkıları vardır. Onları da tebrik ediyorum, yine bu birincilerimizin üniversite sınavlarında da istedikleri bölümlere girmeyi ve o başarıyı da üniversite hayatı boyunca devam ettirmelerini diliyorum, inşallah öyle olur. Tabi onlar hepimizden çok daha heyecanlı neticeleri bekliyorlar. Liselerdeki elde ettikleri başarının da Üniversite'ye girişte ayni şekilde devam ettirmelerini diliyorum. Vakıf Başkanımız Ahmet Baysal sizlere selam ve sevgilerini iletmemi söyledi, iletiyorum efendim. Sonrada teker teker gençliğinde yazdığı kırmızı fırıldak adlı hikaye kitabı'nı tüm öğrencilerimiz adına imzaladı. Fakat onu imzalarken açık imzasını attı ama takdirnameleri imzalarken kapalı imzası vardı. Dedi ki, ‘gençlere söyle bu imzanın ikisi de benimdir, kitaptaki açık imzadır, diğeri kapalı imzamdır, sakın üzülmesinler, ikisini de benim attığımı bilsinler” diyerek İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal'ın göndermiş olduğu mesajı okudu.

AHMET BAYSAL'IN GÖNDERMİŞ OLDUĞU YAZI;

Vakıf Başkanı Ahmet Baysal göndermiş olduğu yazıda şunları iletti, Bolu'muzun il ve ilçelerinde bulunan lise öğrencilerinden okullarının birincilik derecesi ile mezun olanlara vermeyi adet haline getirdiğimiz ödül törenine mazeretim nedeniyle katılamıyorum. Bu görevi biz Baysal aile fertlerinden sonra Bolulular adına vakfı yönetecek olan halk mütevellit kurulu üyelerimizin layıkı ile onur duyarak yapacağından eminim. Dereceye giren tüm öğrencilerimizi gönülden kutluyor, önlerindeki yüksek öğrenim döneminde de başarılarının devamını diliyorum. Ne mutlu onları bugünlere getiren anne ve babalara, ne büyük gurur onların bu birinciliklerine faydalı olan öğretmenlere. Bu vesile ile bu seneki törenlere ev sahipliği yapan Bolu Sanayi ve Ticaret Odası Yönetimine de şükranlarımı arz ediyorum töreniniz mutlu ve hayırlı olsun kucak dolusu sevgilerimle”

400 TRİLYON 137 ESER

İzzet Baysal Vakfı adına konuşma yapan Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Şerafettin Erbayram ise yaptığı konuşmasında Merhum Hayırsever İzzet Baysal ile olan anılarını anlatarak, "İzzet Baysal Vakfı tarafından 400 trilyon harcanarak 137 eser yapılmasıyla İzzet Baysal'ın hayırseverliği Boluluların bilincine yerleşmiştir" dedi.

39 OKULDAN, 56 BİRİNCİ

İzzet Baysal Vakfına teşekkür ederek, öğrencilere nasihatlerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu da, "39 okuldan 56 öğrencimizi tebrik ediyorum. Bu 56 öğrencimizin büyük bir kısmı İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan okullardan mezun oldular. Çocuklarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar dilmiyorum. Bizler öğretmenleri olarak öğrencilerimizin hayatlarındaki her saflarında yanlarındayız. Onlardan mezun oldukları okulları ve öğretmenlerini unutmamalarını ve ziyaret etmelerini istiyorum" dedi.

“İZZET BAYSAL'I RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM”

Konuşmasına Bolu'ya çok değerli bir miras bırakan ve bu mirasın önemini her geçen gün daha iyi kavradığımız değerli büyüğümüz İzzet Baysal'ı rahmet ve minnetle anıyorum.” diyerek başlayan Bolu Valisi Aydın Baruş İzzet Baysal, insanlar için faydalı olanı ortaya çıkarmak ve bunu miras gelecek nesillere emanet etme mirasını bizlere bıraktı. İzzet Baysal ismi Bolu'nun her tarafında ve öğrencilerimizin hepsinin hafızasında yaşıyor. Çünkü onun bırakmış olduğu Vakfın Bolu'ya kazandırdığı tesislerde çocuklarımız yetişiyor, insanlarımız sağlığına kavuşuyor. Bizlerde her vesile de rahmetli İzzet Baysal'ı minnetle ve şükranla anıyoruz. ”dedi.

“GENÇLİK BIRAKMIŞ OLDUĞUN MİRASA LAYIK OLDUĞUNU İSPAT ETTİLER”

İzzet Baysal'ın bırakmış olduğu mirasa gerektiği gibi sahip çıkıldığını ifade eden Vali Baruş İşte burada bulunan gençlerimiz rahmetli İzzet Baysal'ın bırakmış olduğu mirasa layık gençler olduğunu ispat ederek buraya geldiler. Değerli gençler. Sizleri, uzun çalışmalar ve uykusuz geceler sonucu elde ettiğiniz bu başarılarınızdan dolayı gönülden tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum. Ailelerimizi de böyle değerli çocuklar, gençler yetiştirdiği için milletimiz ve Bolulular adına şükranlarımı sunuyorum ve çocuklarımızın başarısının ömür boyu devam etmesini diliyorum.

“HAYATTA HER ZAMAN BİRİNCİ OLMAYI HEDEFLEMEK LAZIM”

“Hayatta her zaman birinci olmayı hedeflemek lazım.” diyerek konuşmasına devam eden Vali Baruş Birinci olmayı hedeflemeyenler ikinci de olamazlar, üçüncü de olamazlar. Hedefimiz her zaman en üst nokta ve en başarılı olmak olmalı. İşte sizlerin okul birincileri olarak göstermiş olduğu bu performans ilerideki yaşamınızda çok daha değerli başarılar elde edeceğinizin ve milletimize, memleketimize çok değerli katkılar getireceğinizin ispatı. Onun için bu yıl üniversite sınavına giren kardeşlerimize, önümüzdeki yıllarda girecek olan kardeşlerimize Allah'tan muvaffakiyetler ve başarılar diliyorum. Bu toplantıya iştirak ederek hem İzzet Baysal'ın mirasına sahip çıktığınız için, hem de İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyelerine bu mutluluğu yaşattığınız için ben de İzzet Baysal Vakfı'nın fahri üyesi olarak, hepinize teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarından sonra ödül törenine geçildi. Bolu Valisi Aydın Baruş ilk olarak doğuştan görme engelli olan ve görme engellilerin kullandığı Braille alfabesiyle başarıya ulaşan Emine ve Mehmet Baysal Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Topaç'a takdirnamesi ve hediyesini verdi. Vali Baruş daha sonra İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Berna Topçu ile Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Rahmaniye Yağmur Aksoy'a takdir belgelerini ve hediyelerini verdi.

Daha sonra merkez ve ilçelerdeki liselerden birincilikle mezun olan 56 öğrenciye İlimiz protokolü ve İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri tarafından takdir belgeleri ve hediyeleri verildi. Haber Merkezi

İZZET BAYSAL VAKFI TARAFINDAN OKUL BİRİNCİLERİNE VERİLECEK ÖDÜLLER İÇİN 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA MEZUN OLAN LİSE VE DENGİ OKULLARIN BİRİNCİLERİ

S NO

İLÇESİ

OKUL ADI

OKUL BİRİNCİSİ ÖĞRENCİNİN
ADI VE SOYADI

1

Dörtdivan

Dörtdivan Anadolu Lisesi (Anadolu Öğretmen Lisesi)

Esma TURGUT

2

Dörtdivan

Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi (Genel Lise)

Meryem YILDIZ

3

Dörtdivan

Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi (Meslek Lisesi)

Kerim ERÖZ

4

Gerede

Ramazandede Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mücahit Tayyip AVCI

5

Gerede

Gerede Anadolu İmam Hatip Lisesi (İmam Hatip Lisesi)

Nurullah AÇIKALIN

6

Gerede

Gerede Anadolu İmam Hatip Lisesi (Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Emine Pınar SADIÇ

7

Gerede

İbrahim Hilmi Koçbeyoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Büşra ÇAKIRALP

8

Gerede

Gerede Anadolu Lisesi

Nurgül ÇELİK

9

Gerede

Hacı Sadık Öztosun Anadolu Lisesi

Rukiye GÖKDEMİR

10

Gerede

Arkut Anadolu Lisesi (Anadolu Öğretmen Lisesi)

Fatime SAKA

11

Gerede

Esentepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Abdüssamet YILMAZ

12

Gerede

Gerede Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Anadolu Teknik Lisesi)

Furkan KARABIYIK

13

Gerede

Gerede Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Endüstri Meslek Lisesi)

Melih CEVİZOĞLU

14

Gerede

Nimet Meto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Anadolu)

Gamze ÇELİK

15

Gerede

Nimet Meto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Meslek)

Seda YILMAZ

16

Göynük

Orhan Çalış Çok Programlı Lisesi (Meslek Lisesi)

Özge GELEN

17

Göynük

Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi

Beyza KESGİN

18

Kıbrıscık

Kıbrıscık Çok Programlı Anadolu Lisesi (Genel Lise)

F. Mehmet KABAK

19

Kıbrıscık

Kıbrıscık Çok Programlı Anadolu Lisesi (Meslek Lisesi)

Songül TEKİNDOR

20

Mengen

Mengen Anadolu İmam Hatip Lisesi

Cihat HAN

21

Mengen

Gentaş Çok Programlı Anadolu Lisesi (Genel Lise)

Ebru CANTÜRK

22

Mengen

Gentaş Çok Programlı Anadolu Lisesi (Meslek Lisesi)

Nesrin YALÇIN

23

Mengen

Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Gökberk UYANIK

24

Merkez

Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi

Emine ŞAHİN

25

Merkez

Emine ve Mehmet Baysal Anadolu Lisesi

Ali TOPAÇ

26

Merkez

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Berna TOPÇU

27

Merkez

Bolu Sosyal Bilimler Lisesi (Anadolu Öğretmen Lisesi)

Rahmaniye Yağmur AKSOY

28

Merkez

Bolu Atatürk Anadolu Lisesi

Ersin HAKTANIR

29

Merkez

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Anadolu Lisesi)

Elif DEĞERCAN

30

Merkez

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek Lisesi)

Seda SAK

31

Merkez

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Teknik Lise)

Sedanur BEKTAŞ

32

Merkez

Mimar İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Anadolu Teknik Lisesi)

Batuhan ÇABUK

33

Merkez

Mimar İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Endüstri Meslek Lisesi)

Cihat TAŞKIRAN

34

Merkez

Mimar İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Teknik Lise)

Ömer Faruk YILMAZ

35

Merkez

İzzet Baysal Gölyüzü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Emine TOSUN

36

Merkez

Bolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(Anadolu Ticaret Meslek Lisesi)

Rumeysa ÇELİK

37

Merkez

Bolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Meslek Lisesi)

Hatice SALTAN

38

Merkez

Behiye Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Anadolu Ticaret Meslek Lisesi)

Cansu AKALAN

39

Merkez

Behiye Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Meslek Lisesi)

Doğancan AYDOĞAN

40

Merkez

Bolu Anadolu Lisesi

Büşra ÇELİK

41

Merkez

İzzet Baysal Anadolu Lisesi

Seda FİDAN

42

Merkez

Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi (Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Muhammed Zahid KAYA

43

Merkez

Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi (İmam Hatip Lisesi)

Yasemin MERAL

44

Merkez

İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Endüstri Meslek Lisesi)

Umut ÖZDEMİR

45

Merkez

İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Anadolu Teknik Lise)

Hüseyin Emircan ÇATANA

46

Merkez

İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Teknik Lise)

Abdulkadir BİLEN

47

Merkez

Bolu Güzel Sanatlar Lisesi

İnci KUTLU

48

Merkez

Bolu Fen Lisesi

Cem TÜRKAN

49

Merkez

Canip Baysal Anadolu Lisesi

Elanur DÖRTER

50

Mudurnu

Taşkesti Çok Programlı Anadolu Lisesi

Kader SARIKAYA

51

Mudurnu

Mudurnu Çok Programlı Anadolu Lisesi (Meslek Lisesi)

Nurgül ADIGÜZEL

52

Mudurnu

Mudurnu Çok Programlı Anadolu Lisesi (Genel Lise)

Aslı YAZGAN

53

Seben

Seben Çok Programlı Anadolu Lisesi (Genel Lise)

İnci KÜNER

54

Seben

Seben Çok Programlı Anadolu Lisesi (Meslek Lisesi)

Ayşe YAVUZ

55

Yeniçağa

60. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi (Meslek Lisesi)

Hilal GÜNEŞ

56

Yeniçağa

Yeniçağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Akın YÖRÜK