“Oku-Yorum Projesi” kapsamında 20 Kasım 2014 Perşembe günü Kültür Sitesinde Ünlü Yazar Sinan Yağmur ile söyleşi gerçekleşti.

Oku-Yorum Projesi'nin ünlü yazarlarla buluşma faaliyetinde Yazar Sinan Yağmur kitapsever öğrencilerimizle buluşarak söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye Vali Yardımcısı Ömer Eru, Oku-Yorum Projesi Sorumluları Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İdris Keleş, Selma Kaya ve ortaöğretim ve ortaokul öğretmenleri katıldı. Yoğun ilginin olduğu söyleşide Yazar Yağmur; öğrencilere okuma sevgisi, okumanın faydalarını esprili bir dil ile anlatırken yoğun alkış aldı. 100.yıl Ortaokul'u yazara çiçek takdim etti. Söyleşi ertesi yazar kitapseverlerin kitaplarını imzaladı. Oku-Yorum Projesi” Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaokul ve ortaöğretim kurumları için hazırlamış olduğu bir projedir.

Projenin Amacı: Okumanın insana vereceği zevki herkesin tatmasını sağlayarak okumayı alışkanlık haline getirmek ve okuduğunu yorumlayıp paylaşımda bulunmaktır.

Oku-Yorum Projesi ile okullarda okuma odaları oluşturma, ünlü yazarlarla buluşma, film izleme, tiyatro oyunu izleme, sosyal medyada paylaşımlarda bulunma, il kütüphaneleri ziyareti ve kitap fuarları düzenleme gibi birçok faaliyetler gerçekleşmektedir.

İstekli kitapsever öğrencilerimiz sosyal medyadan Oku-Yorum Projesini takip edebilir, faaliyetlere katılabilirler.