Yoğun bir katılımın gerçekleştiği basın toplantısında konuşma yapan İl Başkanı Kazım Karsu Oktay Türesin'in aday adayı olmasından duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Demokrat Partililerin de katıldığı toplantıda Oktay Türesin siyasi geçmişi hakkında bilgiler verdi. Kısa sürede başarı merdivenlerini çıkarak İsmet Sezgin'in ve Hüsamettin Cindoruk'un danışmanlığını, eski Genel Başkan Süleyman Soylu zamanında da (GİK) Genel İdare Kurulu Üyeliğini yaptığını, genç yaşta il başkanlığı da yapan Oktay Türesin 2010 yılında Tanju Özcan tarafından partiye davet edildiğini ve 2013 yılında üye olduğunu ifade etti. 2011 genel seçimlerinde de CHP saflarında gönüllü olarak çalıştığını, eski dava arkadaşlarıyla birlikte CHP'ye oy toplamak üzere eski partililerin kapısını çaldığını da ifade eden Türesin; Bundan sonra CHP çatısı altında ömrümün sonuna kadar hizmet edeceğim” dedi.

"Sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyim" diyerek duygularını ifade eden Türesin; "Bundan 6 yıl önce sayın Deniz Baykal Mudurnu'ya geldiğinde CHP'ye ilk adımımı attım. Aslında gönlümde her zaman CHP vardı ve her zaman CHP'ye yakındım. Babam milletvekilliğinden sonra siyaseti sen yapacaksın dedikten sonra genç yaşta ilçe başkanlığına seçildim. Bütün demokrat partili arkadaşlarımın oylarını CHP'ye kazandırmaya çalışacağım” dedi.

GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

Neden CHP'den aday adayı olduğuna açıklık getirmek isteyen Türesin; Cumhuriyeti kuran, Atatürk ilke ve inkılaplarını savunan bir parti olduğu için CHP diyorum ve bundan sonra ömrümün sonuna kadar CHP çatısı altında hizmet edeceğime söz veriyorum. Seçilip seçilmemenin bir önemi yoktur, gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu seçimler demokrasi finalidir, çoluğunu çocuğunu ülkesini seven herkes bizimle birlik olmalıdır” cümleleriyle düşüncelerini ifade etti.

Uzun yıllar boyunca tavukçuluk sektöründe ses getiren isimlerin başında gelen Türesin önemli bir projesine de değinerek şunları söyledi; Rusya üzerinde bir toprak var, bu toprağın ismi tor” , Türkiye tavukçulukta çok ileri geldi , tavuktan çıkan gübre ile toru karıştırarak organik gübre yapacağız ve işsizlere de iş imkanı sağlayacağız, ayrıca çiftçilerimiz daha hızlı ve daha lezzetli ürünler üretecekler. Bu ve bunun gibi bir çok yatırımlarımız olacak.”

HALKI İLE BÜTÜNLEŞEMEYENLER SANDIĞA GÖMÜLÜRLER

Bu yolda gece gündüz demeden, kapı kapı dolaşacağını ifade eden Türesin ; AKP'nin geçtiğimiz dönem 30 küsür aday adayı vardı, şimdi 11 tane demek ki AKP'de bir zayıflama bir güçsüzlük var. Biz neden bir-iki milletvekili çıkaramayalım partimizden. Adalet diye bir şeyin kalmadığı şu dönemde ben her zaman haklının yanında, haksızın karşısında olacağım. Daha çok çalışacağız, halkımızla bütünleşeceğiz, bunu yapamayanlar zaten sandığa gömülürler” diyerek cümlelerini noktaladı.

Oktay Türesin'e yöneltilen Demokrat Parti sizinle birlikte toplu olarak CHP'ye mi geçti sorusuna açıklık getirmek isteyen DYP eski İl Başkanı Adem Gümüş; Benim partim kapalı değil, ben partimin baraj aşma şansını görmüyorum, Biz daha önceki yerel seçimlerinde kadın kollarımızla birlikte CHP' ye çalıştık. Şuanda yine inen bayrakların inmemesi, çiğnenen TC'lerin yerine takılması için iktidara en yakın olarak CHP'yi görüyoruz, Particiliği bir gurur haline getirmeden nasıl Kuva-yi Milliye ile Kuva-yi Seyyare'nin birleştiği gibi Türkiye'nin şuan birleşip bu iktidar zulmünden kurtulmak için, dalgalanan bayrağın inmemesi için CHP'ye oy vermek istiyoruz” dedi.