Ülke genelindeki öğretmenevlerinin yüzde 35'i daha kapanabilir. Yeni Müdürü ile hareketli günler yaşayan Gerede Öğretmenevi de, kapatılacak öğretmenevlerinin içinde bulunuyor mu?
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenevleriyle ilgili çok tartışılacak bir düzenleme yaptı. Geçen yıl 67 öğretmenevi'nin kapısına kilit vurulmasına neden olan yüzde 10 doluluk” şartını bu yıl yüzde 20'ye çıkardı.
Ulusal basına yansıyan haberlere göre, bakanlık tarafından yapılan yönerge değişikliği ile 78 ilde hizmet vermeye devam eden 751 öğretmenevinin yüzde 35'inin daha kapanması gündeme geldi.
Valiliklerce her yıl şubat ayı sonunda öğretmenevleri ile ilgili değerlendirme raporları hazırlanacak. Yıllık ortalama yüzde 20 doluluk oranının altında kalan ve iki yıl üst üste zarar eden kurumlar tespit edilecek.
Raporları değerlendirecek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapatılması uygun bulunan kurumları kapatacak.
Kapanacak öğretmenevlerinin genelde nüfusu az ve kırsal bölgelerdeki tesisler olacağı öğrenildi.
Buna göre, şu günler hayli hareketli günler yaşayan Gerede Öğretmenevi'nin de kapatılabileceği ifade ediliyordu.
Öğretmenevi Müdürlüğü'nde bir yılını bile doldurmadan başarılı çalışmlara imza atan Murat Ergüven'in gayretli girişimleri sonrasında, binanın aynı amaçla hizmete devam edeceği öğrenildi. Kimi dönem esnafa olan borcu, kimi zaman da personeline ödeyemediği maaşlar ile gündeme gelen öğretmenevi, yeni Müdürü Ergüven'in şevkli yönetiminde yenileniyor.
Geçtiğimiz aylarda sıkı bir denetim geçiren Gerede Avni Akyol Öğretmenevi, şimdiye değin geçirdiği zarar ettiği günleri, kâra geçirmeyi başarırken, yüzde 30 oranındaki doluluk oranı ile de belirlenen kapanma sınırını aşıyordu.
Binanın iç ve dış yenileme çalışmaları yanında sunduğu hizmetlerde de artış sağlanan öğretmenevi'nde, eğitimcilerimizin daha fazla hizmet alabilmesi için öğle yemeği imkânı sunuldu.