Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, Ankara`nın Keçiören ilçesinde bulunan Mustafa Necati Ortaokulu`nda Müdür Yardımcısı Hayri Özkan yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Korkmaz, Son dönemde öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması süreci yaşanmaktadır. MEB ve hükümet çevrelerince yapılan çeşitli açıklamalarda eğitimde kendileri tarafından yaratılan kaosun sorumluları öğretmenler olarak gösterilmektedir” dedi.

Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, aynı okulda eğitim alan 8. sınıf öğrencisi tarafından silahla yaralanan Ankara Keçiören Mustafa Necati Ortaokulu Müdür Yardımcısı Hayri Özkan'ın uğradığı saldırıyı kınadı. Korkmaz açıklamasında şunları kaydetti: Son dönemde öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması süreci yaşanmaktadır. MEB ve hükümet çevrelerince yapılan çeşitli açıklamalarda eğitimde kendileri tarafından yaratılan kaosun sorumluları öğretmenler olarak gösterilmektedir. Bu yaklaşım sonucunda öğrencilerin ve velilerin öğretmenleri ve okulları olumsuz olarak değerlendirmesine yol açmaktadır. Bu saldırıda olduğu gibi birçok öğretmen fiziksel saldırıya uğramakta ve bazıları hayatını kaybetmektedir.

Toplumun tüm kesimlerine eğitimde içinden çıkılmaz sorunların mimarının öğretmenler değil bakanlık ve siyasi çevreler olduğunu hatırlatır, asıl sorumlulara tepki verilmesi ve sorunların çözümü için görevlerini yapmaya davet edilmesi için çağrıda bulunuyoruz.

Eğitim Sen olarak MEB ve hükümete eğitim sorunlarının çözülmesi, ayrıştırma ve nefret içeren politikalar yerine gerçekçi çözümler üretilmesi çağrısında bulunuyoruz. Öğretmen arkadaşımız Hayri Özkan`a ve tüm eğitim emekçilerine geçmiş olsun diyoruz”