Abant İzzet Baysal Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerine Afet Bilinci eğitimi verildi.
Topluma Hizmet çalışma alanı olarak AFAD Müdürlüğünü tercih eden bir grup öğrenci, çalışmaları devam ederken sınıf arkadaşları için eğitim talebinde bulundu.
AFAD Müdürlüğü eğitim salonunda gerçekleşen eğitime çok sayıda okul öncesi öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi katıldı.
AFAD Eğitim Uzmanı Levent Sönmez tarafından gerçekleştirilen eğitimde öğretmen adaylarına; afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri, yapısal olmayan riskleri ve bu risklerin nasıl azaltılabileceğini, afet hazırlıklarında toplumsal güç birliğini, aile afet planının ve afet çantasının hazırlanmasını, afetlere dirençli şehirleri, binalarımızdaki yapısal riskleri, afet sonrası bina tahliyesini, İkincil afetleri ve bunlara karşı alınabilecek tedbirleri, afet anında haberleşmeyi anlatırken zorunlu deprem sigortası yaptırmanın ve DASK'ın önemini vurguladı. Eğitim Deprem anı tatbikatı ve Çök – Kapan – Tutun hareketinin yapılması ile tamamlandı.
AFAD İl Müdürü Sayın Hasan Erdoğan, Birkaç gün önce 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulunda okul öncesi öğrencilerine, şimdi ise bir iki yıl içinde onlar gibi yeni miniklere ulaşacak genç öğretmen adaylarına eğitim verdik. O zamanda söylediğim gibi bilinçli nesiller yetiştirmek, Afet anında nasıl davranacağını bilen bir millet olabilmek için bu eğitimler çok önemli. Biz Öğrencilerimize eğitim vererek sayılı kişiye ulaşırken öğretmen adaylarına eğitim verdiğimizde ülkemizin her yerinde sayısız kişiye ulaşmış olacağız. Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile bu konuda ortak pek çok çalışma yaptık. Şimdiye kadar çok sayıda öğrenci grubu Topluma Hizmet çalışması kapsamında Müdürlüğümüzün çalışmalarına katılıp sınıf arkadaşları ve diğer öğrenciler için eğitim semineri düzenledi. Kurum olarak memnuniyetle onların bu taleplerini karışlamaya çalışıyoruz” dedi.