Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nihat Alpat Öztürk öğrencilerin okuldan merkeze ve merkezden okula giderken yaşadıkları ulaşım problemlerinin farkında olduklarını ve bu konuda Belediye ile birlikte ortak çalışmalar yürüttüklerini belirterek bu problemlerin tamamen ortadan kalkacağına inanmadığını belirtti.

Bolu Takip Gazetesi Muhabiri Emrah Öget'e öğrencilerin ulaşım probleminin çözülmesiyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nihat Alpat Öztürk, Biz öğrencileri bir rant olarak görmüyoruz. Öğrencilerimiz ülkenin çeşitli beldelerinden buraya eğitim öğretim için geliyorlar ve bizim çocuklarımız. Biz öğrencilerimiz Bolu'dan ayrıldıktan sonra güzel bir anı ile ayrılmalarını, Bolu'yu iyi bir şekilde hatırlamalarını istiyoruz” dedi. Öztürk, öğrencilerin ulaşım probleminin çözülmesiyle ilgili çalışmaları şöyle anlattı;

“BU SORUNLARI BELEDİYEYE TAŞIDIK”

Amacımız öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde, zamanında derslerine yetişmesi. Biz bu sorunları Belediyeye taşıdık. Yapılan anketlerde 40 kişilik bir otobüste 25 adet yolcunun bedavaya taşındığı sonucu çıkıyor. Tıp Fakültesi durağındaki sorunu çözmek için hastaneye giden insanların öğrenci ders saatinden sonra gitmelerini önerdik Belediye'ye ama vatandaş diyor ki, ben saat 7'de gitmezsem sıra alamıyorum.

“ÖĞRENCİLERİN AYAKTA ORAYA KADAR GİTMESİ ZOR”

Halk Otobüsleri daha önce büyüktü ve herkes oturarak gidiyordu. Tabi Türkiye'nin her yerinde Halk Otobüsü olduğu zaman mutlaka ayakta yolcu alma şansınız var. Ama üniversiteye olan mesafe uzun ve öğrencilerin ayakta oraya kadar gitmesi zor. Daha önce bir tane fazla öğrenci aldığımız zaman polis hemen ceza yazıyordu.

“BU SORUNLARI ASGARİYE İNDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Öğrencinin derse yetişmesi gerek, diğer otobüs 15 dakika sonra gelecek. Biz öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda okullarına gidip gelebilmeleri için bir birim kurduk. Bu birimle beraber belediyemizin destekleme müdürlüğü var. Ortaklaşa bu çalışmaları yürütüyoruz ve bu sorunları asgariye indirmeye çalışıyoruz. Sorunların tamamen giderilebileceğine inanmıyorum ben ama bu sorunları azaltabiliriz.

“BU KONUDA EN YETKİLİ MERCİ BELEDİYE”

Öğrencilerimizin daha rahat okula gidip gelmelerini sağlayabilecek tedbirleri belediyemiz tarafından ortaklaşa alabiliriz. Bu konuda en yetkili merci Belediye ve Belediye de bizim bu tip olumlu taleplerimizi göz ardı etmiyor ve uygulamaya koyuyor.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BELKİ İŞİN BU BOYUTUNU BİLMİYORLAR”

Şimdi 5 kuruş zam geliyor ve öğrenci ayağa kalkıyor. Mazotun litresi 4,5 TL, şoförlerimiz 20 çeşit vergi ödüyor. Her ay arkadaşlarımız araç taksitleri için ceplerinden ilave yapıyorlar. Para kazanamıyorlar. Şoför arkadaşlarımızın çoğu emekli ve emekli maaşlarını ortaya koyuyorlar. Evlerinden bazı ürünleri satıyorlar, hayvan satıyorlar ve oradan bu zararlarını karşılayabiliyorlar. Yaklaşık 8-10 arkadaşımız icralık durumda. Öğrencilerimiz belki işin bu boyutunu bilmiyorlar.

“ONLARI ÜZMEDEN İNCİTMEDEN TAŞIMALARINI ARZU EDİYORUZ”

Bizim öğrencilerimize eziyet etme, onlara bir zorluk çıkarma durumumuz yok. Şoförlerimize öğrenciye iyi davranmaları konusunda eğitimler veriyoruz, öğrenciyi kendi çocukları gibi görmelerini istiyor ve onları üzmeden incitmeden taşımalarını arzu ediyoruz.

(Özel Haber: Emrah ÖGET)