İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koç İlk Öğretim Okulunda öğrencilere süt ikram edilerek önemi anlatıldı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca 1958 yılında alınan karar doğrultusunda Üye Ülkelerde 21 Mayıs Dünya süt Günü Olarak kutlanmakta. Dünya süt gününün ülkemizde kutlanmasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sorumludur. Bakanlığımız dünya süt gününde farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinliklerle tüm İllerde organizasyonlar yapmaktadır. Bu bağlamda ilimizdeki program dahilinde İl Müdürlüğümüz önündeki etkinliğe ek olarak Koç İlköğretim Okulunda Süt Birliği, İkizler Süt ve MK Abant Süt'ün katkılarıyla öğrencilere süt ve ayran ikramı yapılmıştır.

Süt üreticileri birlikleriyle kutlamalarda bu yıl tema; çiğ sütün sağımdan çok kısa süre içinde işletmelere geciktirilmeden ulaştırılması ve süt hijyenidir.

Koç İlk Öğretim Okulunda yapılan etkinliklerde süt ve ürünlerinin beslenmedeki önemi anlatılmış konuşmacı olarak katılan ziraat Mühendisi Şadıman Adil Aydın, Yetişkin bir insanın günlük kalsiyum İhtiyacı 1200 mg ve bu ihtiyacını süt ve ürünleri dışında karşılaması imkansızdır. Kalsiyum açısından süt ve ürünleri dışında en zengin gıdalardan karşılanması durumunda 3 kg çavdar yada yine 3 kg badem yenmesi gerekmektedir. Bununda mümkün olamayacağı bu bilimsel gerçeğinden yola çıkarsak süt ve ürünlerinin beslenmede kalsiyum yönünden alternatifinin olmadığı, süt şekerinin bağırsaklarda yararlı mikroorganizmalar tarafından sindirildiğinden bağırsak mikroflorasını da olumlu yönde etkilediği görülmektedir” dedi. Haber Merkezi