İzzet Baysal Şükran Günleri etkinliklerinin birinci gününde öğleden sonraki programı da dolu dolu geçti.
Öğleden sonra ki program Yukarı Taşhan, Yıldırım Beyazıt Cami ve Belediye Meydanı'nda halka yemek ikramından sonra Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde ilkokullar, ortaokullar ve lise öğrencileri arasında resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.
Ödül töreni öncesi salonda bulunan katılımcılara İzzet Baysal Belgeseli izlettirildi. Daha sonra ise İzzet Baysal konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ömer Eru, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve merhum İzzet Baysal'ın kızı Esin Avunduk tarafından ödülleri takdim edilerek hep birlikte fotoğraf çektirildi.
Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde ki programdan sonra ise İzzet Baysal Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan hayırsever Bağışgil çifti tarafından yaptırılan Mebrure- İlhan Bagışgil Spor Salonu'nun açılışı yapıldı. Açılışın ardından tören programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra ise spor salonunun devir teslim töreni yapıldı.
Protokol konuşmaları ve Kafkas Dansları gösterileri ile devam eden programın sonunda ise Mimar İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne katkıda bulunanlara plaketleri takdim edildi.