Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Başarıyı Artırma Projesi (BİL-BAP) adı altında öğrencilere destekleme ve yetiştirme kursları açıyor. Eğitimde Fırsat Eşitliği ilkesine göre; tüm istekli öğrenciler katılacak olup, öğrenciler kurslara katılmak için hiçbir ücret ödemeyecektir. Öğrenci velilerinin ve kamuoyunun merakla beklediği proje kapsamında ortaokul ve lise seviyesinde bütün öğrencilerimiz kurslara devam edebileceklerdir.

Kurslara öğrenimlerine devam eden ortaokul, lise öğrencileri haricinde, mezun öğrencilerde ücretsiz olarak katılabileceklerdir. Destekleme ve yetiştirme kursları ile son sınıf öğrencilerinin ‘TEOG, Ortak Sınavlar, YGS, LYS' sınavlarına hazırlanmalarının yanında, ara sınıf öğrencilerinin de ihtiyaç duydukları derslerden desteklenmesi sağlanacaktır. Öğrenimlerine devam eden öğrenciler, öğrenim gördükleri okullara, mezun öğrenciler ise Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü'ne müracaat yaparak; ihtiyaç duydukları derslerden eksik oldukları konuları tamamlayabileceklerdir. Kurslar; Yaz Kursları ve Dönem Kursları adı altında iki kısımda açılacak olup, Ağustos – Eylül aylarında yapılacak olan yaz kurslarına katılmak isteyen istekli öğrenciler; oyun ve eğlenceden mahrum kalmadan istedikleri derslerden kurslara katılabileceklerdir. Yaz kurslarına başvurular 1-12 Haziran tarihleri arasında ilgili müdürlüklere yapılabilecektir.

Dönem Kursları ise, Eylül ayında başlayacak ve 2016 yılının Haziran ayında bitecektir. Dönem kursları da yine okullarda yapılacak olup, öğrenciler ön kayıt işlemlerini 1 Haziran- 15 Temmuz tarihleri arasında okul müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek. Mezun öğrenciler aynı tarihlerde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne ön kayıt yaptıracak. Mezun öğrencilere yönelik açılacak olan kurslar ağırlıklı olarak hafta içi günlerde yapılacak. Okul kursları ise okul müdürlüklerinin planlamasına göre, öğrencilerin ders yükü de düşünülerek hafta içi ve hafta sonlarında açılacak. Kurslarda görev alacak öğretmenler yaz dönemi için 1-15 Haziran 2015 tarihleri arasında, Dönem Kurslarında görev almak isteyen öğretmenler ise 1-30 Haziran tarihleri arasında görev yaptıkları okul müdürlüğüne başvuruda bulunacaklar. Proje kapsamında dershanelerde görev yapan öğretmenlerden isteyenlerde aynı tarihlerde Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunarak kurslarda görev alabilecekler. Proje ile okullarımızda eğitim-öğretim kalitesinin artırılması planlanmaktadır. Haber Merkezi