Hacı Emin Efendi Camii'nin yaz Kur'an kursunda eğitim gören öğrenciler, aralarında topladıkları parayı Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışladılar.

Gerede Müftülüğü tarafından onbir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı başından itibaren Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurt içinde ve yurt dışında insanlığa sunduğu eğitim, burs hizmetleri, yardım kampanya çalışmaları ve diğer hayır faaliyetlerinin sinevizyon eşliğinde anlatıldığı programlardan birinde sürpriz bir gelişme yaşandı.

Hacı Emin Efendi Camii'nde yapılan sinevizyon gösterimi sonrası duygulanan yaz Kur'an Kursu öğrencileri, camii İmam Hatibi Coşkun Kısaoğlu'ndan Türkiye Diyanet Vakfı bağış zarflarından alarak kendi aralarında topladıkları bağışları zarflara koyup Gerede Müftüsü Hasan İzmirli'ye teslim ettiler.

Öğrenciler adına konuşan Taha Aydoğan Akıskalıoğlu, Ülke genelinde ve yurt dışında Türkiye Diyanet Vakfı'nın düzenlemiş olduğu yardım kampanyasına katılmak için kendi aramızda zarflar dağıtarak bağış topladık ve bu zarfların yardıma muhtaç arkadaşlarımıza ulaşmasını istiyoruz” dedi.

İlçe Müftüsü Hasan İzmirli ise öğrencilerin yaptığının erdemli bir davranış olduğunu belirterek, bu davranışın kendisini duygulandırdığını söyledi. Müftü İzmirli, Ülkemizde ve yurt dışında eğitim öğretim gören yardıma muhtaç fakir öğrenciler için topladığınız bu yardımlar gerçekten erdemli bir davranış bu davranışınız beni gerçekten çok duygulandırdı. Bu büyük bir jest oldu. İnsanlığa örnek oldunuz. Bu diğer camilerde yaz kurslarında eğitim ve öğretim gören öğrenciler için de güzel bir örnek. Biz Türkiye Diyanet Vakfımızın insanlığa sunduğu hizmetleri tanıtmaya, anlatmaya devam edeceğiz. Bu tanıtım çalışmaları sonucunda halkın olağanüstü takdiri ile karşılaştık. Ben bu vesileyle tanıtım projesinde görev alan daire çalışanlarına ve tüm cami görevlilerimize teşekkür ediyorum. Türkiye Diyanet Vakfı Gerede Şubesi Başkanı olarak bu anlamlı, değerli yardım faaliyetiniz ve güzel davranışınızdan dolayı hepinizi çok tebrik ediyor, kutluyorum, camii görevlisi Coşkun Kısaoğlu'na da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.