Bolu'da 'Önce Yaya' sloganıyla, 'Trafikte Yaya Güvenliği ve Önceliği Projesi' bir süre önce hayata geçirildi. Projeye destek olan ve yaya önceliğine dikkat çekmek isteyen Sakarya İlköğretim Okulu öğrencileri, ellerinde pankartlarla yürüyerek projeye katkı sağladı.

Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi'nin başlattığı proje kapsamında, kent merkezinde yaya geçitleri belirgin hale getirilirken, yollara ise 'Önce Yaya' yazıları yazıldı. Yol kenarlarına 'Yaya önceliği medeniyettir' yazılı afişler asıldı. Trafik polisleri yaya geçitlerinde araçları durdurarak yayaların geçişini sağlarken, sürücülere trafikte yaya önceliğini anlatan broşürler dağıtıldı.

Projeyle ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Sakarya İlkokulu Müdür Yardımcısı Fuat Bayramoğlu, Sakarya İlkokulu olarak Bolu'da ki bu önemli etkinliğe öğrencilerimizle katıldık. Bolu'da "ÖNCE YAYA" projesine, uygulamalı olarak destek verdik. Yaya geçitlerini güvenle kullandık. Pankartımızı İzzet Baysal Caddesinde Taşıyarak Belediye meydanına ulaştık. Yaya önceliğine dikkat çekmek istedik” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler ellerinde Öncelik Yayaların”, Yayalara Öncelik Ver”, İnsana Saygını Göster” yazan pankartlar taşıyarak şehri dolaştılar ve güvenli bir şekilde yaya geçitlerini kullanarak projeye destek verdiler