İlimizde örnek bir proje hayata geçti. Bolu 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri aldıkları kararla temiz çevre bilinci oluşturmak amacıyla kolları sıvadı. Bu kapsamda 40 öğrenciden oluşan Çevre Temizlik Koruma Kulübü öğrencileri, oluşturdukları beşer kişilik timlerle çevre temizliğinin önemine dikkat çekmek için sınıf sınıf geziyor.
Okul Müdürü Ruhi Dereli, projenin ilk çalışmalarının öğretmenler kurulunda alındığını söyledi. Burada yapılan değerlendirmede neler yapılabileceğini konuştuklarını belirten Dereli, "Çevre Temizlik Koruma Kulübü olarak öğle aralarında, bahçelerde ve sınıflarda öğrenciler bilinçlendirme çalışmaları yapıyorlar. Okullarda sınıf içlerinde öğretmenler öğrencilere temizlik ile ilgili gereken bilgileri veriyorlar. Fakat sınıf dışına çıktıktan sonrası da bizim için önemli. Anasınıfı öğrencileri ile başlattık. Timler 5'er kişilik. Toplam 40 öğrencimiz var. Her hafta farklı öğrencilerle yılsonuna kadar projeyi yürütmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizin ilgisi büyük. Velilerimiz de bu sayede bilinçlenecekler. Eğer kabul görür ise diğer okullara da örnek olacağını düşünüyorum." dedi
Ellerinde pankartlarla sınıfları dolaşan 'Çevre Temizlik' timleri, öğrencilere isimlerini ve görevlerini söyledikten sonra çevreyi okulu ve sınıfın neden temiz tutulması gerektiği ile ilgili kısaca bilgiler aktarıyor.