Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, Fen Bilgisi ve Müzik Öğretmenleri tarafından kendilerine verilen performans ödevini tamamlayarak birbirinden ilginç çalışmalar ortaya çıkardı. Öğrenciler tarafından hazırlanan müzik aletleri, okulda sergilenmeye başlandı. Bu sayede okulun bütün öğrencileri müzik alanında kullanılan aletleri yakından tanımış oluyor.
Cumhuriyet Ortaokulu Fen ve Müzik öğretmenleri tarafından öğrencilere performans ödevi verildi. Fen Bilgisi dersinde işlenen ‘Sesin Özellikleri' konusu ile alakalı olarak, öğrencilerden müzik aletlerini araştırmaları ve uygulamalı olarak hazırlamaları istendi.
Öğrenciler kendilerine verilen 3 haftalık süreden daha az bir zamanda ödevlerini hazırladı. Oldukça başarılı sonuçlanan bu çalışma sonrası, hazırlanan müzik aletlerinin okulda sergilenerek diğer öğrencilerinde bilgilenmesi amaçlandı. Söz konusu serginin açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, öğrencilerle tek tek sohbet ederek hazırladıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Birbirinden güzel ve ilginç müzik aletlerinin hazırlandığı sergi ile ilgili bilgiler veren Müzik Öğretmeni Melek Soydaş, Bu çalışma açıkçası bizi de çok memnun eden bir çalışma oldu. Fen ve Teknoloji dersi öğretmenleri ile birlikte performans görevi vermek istedik öğrencilerimize. Çalgılar ve ses ile ilgili. Onların çok özverili çalıştıklarını, yaratıcı şeyler ortaya koyduklarını gördük ve bunu sergileyelim, okuldaki diğer öğrenciler de çalgılar hakkında bilgi edinsin istedik. Çalgıların tarihi, nereden geldiği, hangi müzik türünde kullanıldığı, nasıl ses verdiği hakkında bilgi sahibi olsunlar istedik. Güzel bir çalışma oldu” diye konuştu.
Fen Bilgisi Öğretmeni Fatma Çetinbaş'da bu çalışmaları başka yerlerde de sergilemek istediklerini söyleyerek, Biz müzik enstrümanlarını hazırladık. Müzikle Fen ne alaka diye sorulabilir. Biz doğadaki her olayla ilgileniyoruz. Sesin özellikleri ünitesinde enstrümanların o üniteyi açıklamada bize çok yardımcı olduğunu gördük. Müzik öğretmenimizle iş birliğinde çalışma yaptık. Daha sonra öğrencilerimize hayal gücü ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarabilecekleri bir ödev vermeyi düşündük. Hazırlanan şeyler bizi çok memnun etti, başarılı sonuçlar aldık. 3 haftalık bir süreçti bu, çocuklar birkaç günde bunu hazırladılar. Onlar için de zevkli ve eğlenceli bir çalışma ortaya çıktı. Bu çalışmaları başka yerlerde de sergilemeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Fen Bilgisi Öğretmeni Özge Şatıroğlu'da öğrencileri kutlayarak şunları söyledi; Biz bu kadar geniş kapsamlı bir şey ortaya çıkacağını tahmin etmemiştik. Gerçekten özverili ve özenli çalıştı öğrencilerimiz. Hayal güçlerinin nasıl değişik çalıştığını gözlemledim ben öğrencilerimizde. Çok değişik yöntemler denemişler bunları hazırlarlarken. Hepsini kutluyorum.”
Mustafa Kemal Atatürk'ün Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü hatırlatarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan'da, Burada görüyoruz ki öğretmen ve öğrencilerimiz çok güzel müzik aletleri hazırlamışlar. Her biri müzik aleti olarak bizim sanata olan ilgimizi bir kat daha artırmış olacak. Çocuklarımızda sanata olan bu duyarlılığını çalgı aletlerini yaparak kendilerinin sanatseverliğini de öğrenmiş olacaklar. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.