İlimizde, ‘Unutmayı, unutacaksınız' sloganı ile yola çıkan Dinamik Hafıza Eğitim Merkezi, öğrencilerin sınavlara daha kısa zamanda ve kalıcı bilgilerle hazırlanmasına yardımcı oluyor.

Basın mensuplarına, faaliyetleri hakkında bilgiler veren Dinamik Hafıza Eğitim Merkezi Kurucu Başkanı, Eğitim Uzmanı ve Hafıza Teknikleri Uzmanı Halil Delimehmetoğlu, Dinamik Eğitim Merkezi olarak bizim en büyük ve önemli işlerimizden birisi üyelerimize hafıza teknikleri ile eğitim vermek. Öncelikle hafıza eğitimi veriyoruz. Yine dinamik hafıza tekniklerinin yanında öğrencilerimize hızlı okuma eğitimi de veriyoruz. Bunun yanında öğrencilerimize profesyonel eğitim koçluğu da yapıyoruz. Öğrenilmesi gereken bilgileri görsel ve işitsel hafıza teknikleri ile alı formatına çevirerek beynimizin kalıcı belleğine yerleştirmeye çalışıyoruz. Bu aşamada, öncelikle konularımızı normal bir öğretmen edasıyla ayrıntılı bir şekilde anlatıyoruz. Bunun akabinde hemen görsel ve işitsel hafıza tekniklerini kullanarak bilgileri kalıcı belleğimize yerleştiriyoruz. Bunun ardından da öğrenmiş olduğumuz bütün bilgileri daha iyi pekiştirmek amacıyla soru cevap pekiştirmeleri yapıyoruz. En önemlisi de öğrencimize öğrenmiş olduğu bilgileri kullanarak soru çözümlerini sağlamak amacıyla konuyla ilgili soru çözümleri yapıyoruz. Normal şartlarda klasik anlatım yöntemleri ile öğrenilen bilgilerin unutulması mümkündür. Ama işin içine hafıza teknikleri eğitimi girdiğinde bilgiler beynimizin kalıcı belleğine atıldığı için bu bilgilerin unutulması mümkün değildir. Bu eğitim için ücretin 10 katını bir psikoloğa vermeleri lazım ki psikolojik tedavi sonucunda bu bilgileri unutabilirler. Bilgileri anı formatına çeviriyoruz. Olayları absürt bir şekilde anlattığımız için unutulması mümkün değil. Örneğin bulunduğunuz alandaki sandalye ayaklanıp gitse bunu unutamayız. Ya da bu esnada içeri bir dinozor girse bu anı unutamazsınız” dedi.

CANLI PERFORMANS SEMİNERLERİMİZ VAR”

‘Yeryüzünde var olan bütün eğitim metotlarını bir arada kıllandığımız için hem kısa sürede öğreniyoruz, hem de öğrenmiş olduğumuz bilgileri unutamıyoruz' diyen Eğitim Uzmanı ve Hafıza Teknikleri Uzmanı Halil Delimehmetoğlu konuşmasına şöyle devam etti: Derslerimiz de tekniklerden faydalanılarak anlattığımız için öğrenilen bilgilerin unutulması bu derece imkânsızlaşıyor. Farkındaysanız, tek bir metot söylemedik. Klasik anlatım metodu dedik, hafıza teknikleri ile anlatım metodu dedik. Soru cevap pekiştirmelerini kullanıyoruz dedik. Arkasından da soru çözümleri dedik. Yeryüzünde var olan bütün eğitim metotlarını bir arada kıllandığımız için hem kısa sürede öğreniyoruz. Hem de öğrenmiş olduğumuz bilgileri unutamıyoruz. Piyasada, gerçekten hafıza tekniklerini kullanarak eğitim verdiğini başka kurumlar da var. Kısmi olarak da bunu yapabilen firmalarımız var. Ama burada şuna çok dikkat etmek gerekir. Bu eğitimleri verirken derslere başlamadan önce biz DVD satışı yapıyoruz eğitimlerle ilgili hem de canlı performans seminerlerimiz var. Seminerlerimize ve derslerimize başlamadan önce biz mutlaka öğrencilerimize önce hafıza eğitimleri veriyoruz. Genelde hafıza eğitimi verdikten sonra biz öğrencilerden hafıza teknikleri ile bu dersi anlamalarını bekliyoruz. İkinci farklı nokta ise, bunun akabinde koçluk firmamızdan da destek alarak aktif dinleme eğitimleri veriyoruz ki, anlattığımız bilgileri net bir şekilde dinleyip daha verimli ve başarılı olsunlar diye. Sonuncu farkımızda şudur. Biz sadece bilgiyi öğretmekle ve bunu unutturmamakla yetinmiyoruz. Bunun akabinde seminerlerin ve DVD sunumların ardından öğrencilerimize bizden öğrendikleri bilgiyi daha profesyonel şekilde kullanarak sınavlarda daha başarılı olabilmeleri için profesyonel soru çözme teknikleri öğretiyoruz. Bu sayede bu bilgileri daha net kullanıyorlar ve daha az zamanda daha fazla ve doğru işaretlemelerde daha başarılı oluyorlar.”

“ÖĞRENCİNİN BİZE SINAVDAN SADECE 5 GÜN ÖNCE GELMESİ YETERLİ”

Öğrencilerin dersi öğrenmesinin sadece 5 gün sürdüğünü söyleyen Delimehmetoğlu; Yaptığımız işin en büyük iddiası facebookta çok fazla beğeni alarak takip edilmemizin sebebi eğitimlerin kısa sürede yapılmasıdır. Normal şartlarda KPSS'ye hazırlanan bir öğrenci Osmanlı ve İnkılap tarihini klasik yöntemle en iyi ihtimalle 3 ile 5 ay içinde öğrenir. Ama bizim bu sistemimize dahil olan bir öğrencinin Osmanlı ve inkılap tarihini öğrenmesi sadece 5 gün sürüyor. Sadece tarih sıkıntısı olan bir öğrencinin bize sınavdan sadece 5 gün önce gelmesi yeterli. Aynı şekilde coğrafya ve anayasa da bu şekilde oluyor. Türkiye'nin en hareketli sosyal paylaşım sayfalarından birine sahibiz. Bunun sebebiz de şu, bizden hizmet alan öğrencilerimizle satış sonrası destek sağlıyoruz. Onlar sayfalarımıza her girdiğinde 7/24 hizmet alarak çözebilecekleri soru paylaşımları yapıyoruz. Notlar, üst düzey tekniklerle video ya da yazı paylaşımları yapıyoruz. Tüm öğrenciler de bundan yararlanmış oluyor. Sadece üyelerimiz değil, sayfalarımızı beğenen herkes bunlardan faydalanıyor” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİNİN İDEAL DERS ÇALIŞMA ODASINI PLANLIYORUZ”

Dinamik Hafıza Eğitim Merkezi Kurucu Başkanı, Eğitim Uzmanı ve Hafıza Teknikleri Uzmanı Halil Delimehmetoğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Son iki yıldır uygulamaya başladığımız profesyonel koçluk sistemi diye bu bizim için çok önemli bir nokta. Çünkü dershanelerin kapanması ile birlikte bir boşluk oluştu. Bu boşluğu doldurmak gerekiyordu. Aslında dershaneler kapanmadan önce de böyle bir boşluk vardı. Hepimizin başına gelmiştir. Öğrencilerimiz sınava girerler, sınavdan çıkarlar, sınav sonuçlarını ellerine alırlar ve aldıkları puana göre hedef belirlerler. Bu çok kötü bir durum. Bir öğrencinin hedefi, 12 ila 15 yaşları arasında belirlenmesi gerekir. İşte burada profesyonel eğitim koçluğu devreye giriyor. Bir öğrencide kesinlikle bulunması gereken, bazı donanımlar var. Bu donanımların en başında ise hedef belirleme geliyor. Bizler koçluk firmamızdan destek alan öğrencilerimizin öncelikle hedeflerini belirliyoruz. Bu hedefi öğrencimizin bilimsel bazı testler uyguluyoruz. Beyninin hangi lobunun daha aktif olduğunu ve sağ lobu ile sol lobu arasındaki bağlantıyı tespit ediyoruz. Buna yönelik kendi bünyesinde fiziksel ve ruhsal düzeyinin sahip olduğu sisteme göre ona bazı meslekler belirliyoruz. Olay bundan sonra başlıyor. Hedefin ardından bu hedefe ulaşabilmesi adına bir öğrencide bulunması gereken bütün donanımlarımızı öğrencimize veriyoruz. Hafıza eğitimi veriyoruz. Bunun ardından hızlı okuma eğitimi veriyoruz. Hafıza teknikleri ile öğrendiği bilgileri unutmamanın yolunu buldu. Sonra hızlı okuma eğitimi veriyoruz. İnsan kapasitesi dakikada 600 ila 750 kelime okuma ve anlama kapasitesine sahipken, hızlı okuma eğitimi almamış bir öğrenci ortalama 150 ila 200 kelime okuyor. Bunu okurken yavaş okuduğu için de aklına başka şeyler geldiği için aklına gelen bazı şeylerden etkilenir. Bunun ardından öğrenci aktif dinleme eğitimi ve profesyonel soru çözme teknikleri eğitimi alıyor daha sonra planlı bir çalışma eğitimi alıyor. En önemlisi de öğrencinin ideal ders çalışma odasını planlıyoruz. En sonunda da bu hazırlık sürecinde öğrenci stres ve kaygıya düşecek. Biz bu durumda, kaygı ile mücadele yöntemini öğretiyoruz. Yoga ile öğrencilerin gelişim çağlarında ergenlik çağlarında evde, okulda ve çevresinde karşılaştığı streslerle mücadele etmesi için yoga eğitimi veriyoruz. Ruhlarını ıslah ettikleri için eğitim ve öğretime hazırlanmış oluyor.” Haber Merkezi