Haftalık basın toplantısında AİBÜ Öğrenci Konsey Başkanını hedef alan BBP İl Başkanı Mahmut Alan, Öğrenci mutsuz, konsey başkanı çok mutlu” dedi.

HABER: YAŞAR DİNÇER

Geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak ulaşım sistemindeki aksaklıkların farkında olduğunu ancak vatandaştan destek istediğini söyleyen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, vatandaştan özür dilemiş ve sistemi oturtmaya çalıştıklarını belirtmişti. Yılmaz'dan birkaç gün sonra bir basın açıklaması yapan AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı ise ulaşım sisteminden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Yılmaz'a teşekkür etmişti. BBP İl Başkanı Mahmut Alan ise AİBÜ Kent konseyi Başkanı Burak Saygılı'nın bu teşekkürlerinin şirin gözükmeye çalışmak olduğunu belirtti.

“ÖĞRENCİ MUTSUZ, KONSEY BAŞKANI ÇOK MUTLU”

Alan, Belediye başkanımız sistemin yeni olduğunu, oturmadığını söyleyerek halktan özür dilerken Burak Saygılı sistem oturmuş gibi, sanki herkes halinden memnunmuş gibi işgüzarlık yaparak ve bir siyasi parti üyesiymiş gibi konuşarak öğrenci haklarını hiçe saymıştır. Halk mutsuz, minibüsçüler mutsuz, öğrenci mutsuz, konsey başkanı çok mutlu. Teşekkür açıklamasını tüm topluluklarını toplayarak neden final haftası yapmadı da tatilde açıklama yaptı?” dedi.

ŞOFÖR ARKADAŞLARDAN ÖZÜR DİLEMELİ

Alan, Üniversite içerisinde öğrencilerin sempatisini kazanmak için sistemi eleştirerek belediye zamanlamayı yanlış yapmıştır. Final tarihinde dikkatsiz davranarak sınavları tehlikeye atmıştır ifadelerini kullanan Saygılı, ne oldu da şimdi basın açıklamasının her cümle bitişinde teşekkür ederek teşekkürden sorumlu konsey başkanı gibi açıklama yapıyor. Saygılı şoförlerin saygısız davrandığını söyledi. Şoförler yine aynı, sadece araçlar değişti. Bence şoför arkadaşlardan özür dilemeli. Önceden minibüslere sıkış tıkış biniliyordu demiş sanki şu an çok rahat biniliyor. Kooperatifler taşıma işini yaparken 192 araçla yarısı 9 metre yarısı 12 metre hizmet veriyorken, şu an 7 metrelik 103 araçla nasıl hizmet verecek. Saygılı final haftasındaki aksiliklerin kar yağışından olduğunu belirtmiş. Ben bizzat soğuktan yakındaki bina köşelerine sığınan öğrencileri biliyorum. A.İ.B.Ü öğrencileri bu anları sosyal medyadan paylaşmıştır. Aynı anda Burak Saygılı da kendi sayfasında paylaşım yaparak A.İ.B.Ü yollarının açık olduğunu belirtmiştir. Yani kar yüzünden değil, minibüs sayısının azlığı nedeniyle öğrenciler ve Bolu halkı saatlerce minibüs beklemiştir. Final haftası aksiliklere küçük bir örnek olarak 08.01.2015 tarihinde perşembe günü insan kaynakları dersi sınavının gecikmeli başlamasını gösterebiliriz. Bu aksilikler sadece taksici asilerimizi mutlu etmiştir. Hatta bu aksiliğin devam edeceği kanısına varan bir kaç abimiz kredi ile geniş cip tarzında araç alarak 7-8 öğrenci arkadaşları uygun fiyata A.İ.B.Ü sine ulaşımını sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi