Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Öğrenci Konseyi Göynük'ü ziyaret etti.

Ziyarette Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, AİBU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, FSM Vakfı Üniversitesi Genel Sekreteri Alim Türkyılmaz, FSM Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Kudret Doğan, 200 kişiden oluşan Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyelerine İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ve Belediye Başkan Yardımcımız Günay Can da eşlik ettiler.

İki üniversite öğrenci konseylerinin oluşturduğu kardeş üniversite projeleri kapsamında Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocası Akşemseddin Hz.'nin diyarı olan ilçe Göynük'e gelerek bu yıl 28. düzenlenecek anma günü etkinlikleri öncesinde Akşemseddin Hz. Türbesi bahçesine kardeşlik ağacı diktiler. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mehteran Takımı kortej eşliğinde Akşemseddin Hz. Türbesine gelerek ilk olarak dua ettiler ve iki üniversite arasında oluşturulan kardeşlik bağını temsilen bir çınar ağacı diktiler.

Etkinlik sonrasında Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağca, AİBU Rektör Yardımcısı Mustafa Gençer ve FSM Vakfı Üniversitesi Genel Sekreteri Alim Türkyılmaz Akşemseddin Hz. gibi büyük bir Alim'in kabrinin Göynük'te olmasının büyük bir değer olduğunu belirtirken, tarihi dokusu ve manevi değerlerinin korunması ve tanınması için gerçekleştirilen çalışmalar ve organizasyonda yardımlarından ötürü Belediye Başkanı Kemal Kazan ve Günay Can'a teşekkür ettiler. Başkan Yardımcımız Günay Can gerçekleştirdikleri proje için kendilerine teşekkür ederken günün anısına kendilerine ilçenin simgesi olan zafer kulesi maketi hediye etti. Haber Merkezi