Bolu Valisi Aydın Baruş, Yeniçağa ilçesi ziyaretinde ilçenin turizmi açısından büyük önem taşıyan Yeniçağa Gölü ve çevresinde incelemelerde bulundu. Yetkililerden 'Yeniçağa Gölü Ramsar Gelişim Projesi' hakkında da bilgiler alan Vali Baruş, BM UNESCO tarafından ‘Sulak Alanlar' fotoğraf yarışmasında son 8'e kalan Ayçin Zeynep Sak'a ödülünü verildi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Yeniçağa ilçesine giden Bolu Valisi Aydın Baruş, ilçenin turizmi açışından büyük önem taşıyan Yeniçağa Gölü ve çevresinde incelemelerde bulundu. Kuş Gözlem Kulesine de çıkan Vali Baruş, kuleden Yeniçağa Gölü'nü ve çevresini hayranlıkla seyretti. Vali Baruş ve beraberindeki heyet daha sonra İlçe Kültür Merkezi'ne gitti. Buradaki ziyarette Gökova Yelken Kulübü Üyeleri yelkenci Mehmet Özçetin ve Mimar-yelkenci Sanem Çırak tarafından Vali Baruş ve beraberindekilere 'Yeniçağa Gölü Ramsar Gelişim Projesi' konulu sunum yapıldı. Sunumda Yeniçağa Gölünün önemi ve korunması gereken alanlar hakkında bilgiler verildi.

Buradaki ziyarette ayrıca Birleşmiş Milletler UNESCO tarafından dünya çapında düzenlenen 'Sulak Alanlar' konulu fotoğraf yarışmasında dünya çapında 8 finalist arasına kalmayı başararak Yeniçağa ve Bolu'nun tanıtımına katkıda bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Resim Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ayçin Zeynep Sak'a ödülünü Bolu Valisi Aydın Baruş verdi ve başarısından ötürü kendisini tebrik etti. Ziyarette Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği (BOFSAD) Başkanı Seza Vardallı da Vali Baruş ve Kaymakam Erenoğlu'na birer tablo hediye ettiler. Haber Merkezi