Ödev Kurdu Etüt Merkezi yaz okulu öğrencileri Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Etüt Merkezi öğrencileri Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki çocuklara hediyeler de verdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ödev Kurdu Etüt Merkezi Müdürü Gökçe Özsarıkamış, Öğrencilerin daha farklı koşullarda yaşayan çocukları görmelerini sağlamaktı amaç. Bu yüzden bugün buraya bir ziyaret düzenledik. Sınıfları gezdiler, odaları gezdiler. Yattıkları yerleri gördüler, kullandıkları aparatları gördüler. Yemek yedikleri yemekhaneyi gördüler. Amaç nasıl bir ortamda yaşadıklarını göstermekti. Çocukların ihtiyaçlarına yönelik bir hediye getirdik” diye konuştu.

Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Vekili Faruk Kaçmaz ise ziyaretten duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi.

“Merkezimiz çocuklarımızın kullanabileceği ders araçları onların kişisel gelişimlerine katkıda bulunabilecek bazı araçları bize hediye ettiler çok memnun olduk. Onlarla öğretmen arkadaşlarımızın nezaretinde çocuklarımız gelişimlerini sağlayacaklar inşallah. Tabi bu tür merkezlerin varlığından fazla haberdar olunmuyor. Bunda bizim de eksikliğimiz var. Biz halkımızın buraya ziyaret gerçekleştirmesini, buraları tanımasını devletimizin verdiği hizmetlerden haberdar olmasını, buralardaki çocukların durumlarını bilmelerini istiyoruz. Bakılıyor evet çok güzel, her şey mükemmel derecede bakımlar yapılıyor ama bilinmesini istiyoruz.” Haber Merkezi