Haber: BMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından Türkiye’de ilk defa genel başkanlık düzeyinde il, ilçe ve beldelerde yapılan esnaf ve sivil toplum kuruluşu ziyaretleri parti ekipleri tarafından şehir şehir sürdürülüyor. Ülkenin dört bir yanında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen çalışmanın bir ayağı da Bolu’da yapıldı. İYİ Parti Bolu teşkilatı tarafından planlanan çalışmaya İstanbul Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Hayrettin Nuhoğlu, Gaziantep Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi Prof. Dr.İmam Hüseyin Filiz, Genel İdare Kurulu Üyesi Süleyman Sırrı Özdolap, İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Murat Güler, İYİ Parti Bolu belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ve partililer katıldı. Bolu’da yapılan program, demokrasi durağının ilk basamağı olarak kabul edilen muhtar dernekleri ziyareti ile başladı. İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş geçtiğimiz günlerde ülkenin kanayan yarası haline gelen ve gün geçtikçe kötüleşen tarımsal üretim sorunlarını dile getirmiş, İYİ Parti genel merkez tarafından hazırlanan çözüm önerisini sunmuştu. Örnekbaş, tarımsal üretimde son üründe yaşanan fiyat istikrarsızlığının ve üretim sorunlarının Türkiye Tarımsal Ürünler Düzenleme Kurulu’nun oluşturulmasıyla çözülebileceğine dikkat çekmiş, bu yolla ülkede doğru ve sağlıklı bir üretim ilişkisinin ortaya çıkabileceğini ifade etmişti. Gerçekleştirilen ziyarette parti tarafından hazırlanan çözüm önerileri muhtarlara yerinde anlatıldı. İYİ Parti muhtar dernekleri buluşmasında, muhtarların en çok şikâyet ettiği konu başlıkları özlük haklarının iyileştirilmesi, orman köylerinde yaşanan sorunlar, tarımsal üretimde ürünün giderek değersizleşmesi ve tarım projelerinin yeterli desteği alamaması şeklinde öne çıktı. Muhtarların dertlerini dinleyen İYİ partili heyet, sorunların çözümü için parti genel merkezi tarafından çalışmalar yapıldığını ifade etti. Ayrıca milletvekilleri yaşanan sorunların giderilmesi için şikayet edilen konuları meclise taşıyacaklarını ifade ettiler.

“BİZLER ÖDENEK DEĞİL, HAKKIMIZI MAAŞ OLARAK TALEP EDİYORUZ”

İYİ Parti ekibi ilk olarak Bolu Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İlhami Otacıoğlu ve yönetimini ziyaret etti. Otacıoğlu karşılaştıkları sorunlar hakkında şu bilgileri verdi: “Muhtarların özlük haklarıyla ilgili gerekli düzenlemeler yapılmalı. Bizler ödenek değil, hakkımızı maaş olarak talep ediyoruz. Giderlerini aldığı ödenekle karşılayamayan arkadaşlarımız var. Bir diğer konumuz daha önce belediye başkanımızla bu konuyu görüştük, 18 uygulanan mahallelerde muhtarlarımızın bu konuda bilgilendirilmesi ihtisas komisyonlarında muhtarlarında temsil edilmesi bizim için çok önemli.

“ORMANLARIMIZ BAHÇE GİBİ OLDU”

Bunların dışında bir şikayet konumuzda ormanlarda yaşanan kesimler. Bunları yetkililerle görüştüğümüzde sağlıklı sonuçlar alamıyoruz. Ormanlarımız bahçe gibi oldu. Gençleştireceğiz adı altında çok ciddi kesim yapılıyor. Biz hepimiz köylü çocuğuyuz. Ormanlarımızın eski halini de biliyoruz. Şuan ormanların içine kamyonla girersin.

“İYİ PARTİ’NİN DE BİR TEMSİLİNİN OLMASI BİZİM AÇIMIZDAN DA İYİ OLACAKTIR”

Belediyede biz İYİ Parti’den bir yetkili görmek istiyoruz. İYİ Parti’den bir temsilin orada olması lazım. İYİ Parti’nin de bir temsilinin olması bizim açımızdan da iyi olacaktır. Ayrıca aşı konusunda muhtarlara öncelik verilmesini rica ediyoruz. Biz vatandaşımızla sürekli muhatap oluyoruz. Bu konuda muhtarlara bir öncelik sağlanması gerektiğini düşünüyoruz.”

“MUHALEFET HER ZAMAN İKTİDARIN UFKUNU AÇMALI”

İYİ Partili ekibin bir sonraki durağı Bolu Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği oldu. Dernek Başkanı İlhan Çalışkan ve yönetimi İYİ Parti ziyaretinden mutluluk duyduklarını söyledi. Çalışkan yaşadıkları sorunlar hakkında şu değerlendirmeleri yaptı: “Muhtar arkadaşlarımız, halkımızın nabzını en iyi tutan insanlar. Çiftçi olmasa da çiftçilerimizin sorunlarını bilen insanlar. Devamlı halkın içinde olduğu için orman köylüsünün sorunlarını bilen insanlar. Genel Başkan Sayın Meral Akşener’in yaptığı konuşmaları dikkatle dinliyoruz. Muhalefet her zaman iktidarın ufkunu açmalı. Sorun yok dersek doğru olmaz. Sorun var diyeceğiz ve sorunları hep birlikte çözmeye çalışacağız. Bu ülke bizim.

“ORMAN KÖYLÜMÜZ MAALESEF EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR”

Çiftçimizin hali malum. Orman köylümüzün hali maalesef kötü. Orman köylümüz eskiden bir yıl ormanda çalıştığı zaman Sağlık Mahallesi’nden bir arsa alırdı. Şimdi 10 sene çalışsa bir arsa alamaz. Orman köylümüz maalesef emeğinin karşılığını alamıyor.

“KÖYLÜMÜZ ZOR DURUMDA”

Tarım konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Köylümüz hakikaten çok zor durumda. Ekilen ürünler bir sene para ediyor, bir sene etmiyor. Nasıl bir yol izleyeceğini bilemiyor. Birde doğal şartlar uygun olmazsa verim düşüyor ve yine oradan kaybı oluyor. Ülkede çiftçiliğin bitmesi demek esnafında bitmesi demek. Tarım il müdürlüğünde maalesef bir tane projemiz geçebilmiş değil. Bizim Tarım Orman Bakan Yardımcılığı gibi bir şansımız var ona rağmen bir tane proje bu güne kadar geçebilmiş değil. Muhtarlarımızın özlük haklarıyla ilgili ciddi sorunlarımız var. Bu sorunların bir an önce çözülmesi lazım. Sizlerden ricamız bizlerin sesini duyurmanız. Gerçekleştirdiğiniz bu ziyaretten büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.”