AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, her hafta Pazartesi Günleri canlı olarak Köroğlu TV ekranlarına gelen Basın Toplantısı programının konuğu oldu. Programda, Gazeteci Mehmet Ali Atalay ve Köroğlu TV Haber Müdürü Rasim Özdemir'in sorularını cevaplayan Küpçü, ülke gündemi ve yerel gündem hakkında konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun'un 14 Milyon TL'lik ödenek ile ilgili açıklamaları hakkında da konuşan Küpçü, ödeneğin aslında 14 Milyon değil, 27 – 28 milyon TL civarında olduğunu söyledi.

Köroğlu TV'de canlı olarak ekranlara gelen Basın Toplantısı programı Ak Parti Milletvekili Fehmi Küpçü'yü ağırladı. 2 saat süren programda Gazeteci Mehmet Ali Atalay ve Köroğlu TV Haber Müdürü Rasim Özdemir'in sorularını cevaplayan Küpçü, çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Bolu'ya ayrılan 14 Milyonluk bütçe ile ilgili de konuşan Küpçü Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun'un siyasi nezaket göstererek rakamı az söylediğini aslında rakamın 27 – 28 milyon TL civarında olduğunu ifade etti. Küpçü, Her yıl Köydes kapsamında ciddi paralar aktarılıyor. Tanju Bey'de gelen yüksek bir rakam değil demiş. Aslında geçmişte de 17 milyon TL geldi demiş, Ak Parti'nin hakkını teslim etmiş, kendisine teşekkür ediyorum. Ali Abi hizmetleri paylaşmış ama az söylemiş. 14 Milyon hesabımıza giren yeni dilim. Biz aynı zamanda ondan bir hafta önce 6 milyon TL ek bütçeden para aldık. Bugün 21 Milyonun üzerinde harcanmak üzere para var. Taşkesti yolu ile ilgili bir kaynak vardı, Yedigöller yolu ile ilgili ödenek vardı. Takribi 27 – 28 Milyon TL'lik bir bütçe var. Ali Abi nezaket göstermiş az söylemiş. Hayırlı olsun inşallah hayırlara vesile olsun.” diye konuştu.

“Adliye Sarayı ile ilgili kısmetsizlik oldu”

Yeni yapılacak Adliye Sarayı ile ilgili bilgiler veren Küpçü, Adliye sarayı ile ilgili bir kısmetsizlik oldu. T tipi bittikten sonra yapılacak diye bir taahhütte bulunmuştuk. Bolu'nun geleceği açısından değerlendirme yaptığımızda mevcut yerin dar olacağını anladık. Takip ediyoruz, inşallah bu yıl içinde başlayacağız.” dedi.

“İlçeler için doğalgaz çalışmalarımız sürüyor”

İlçelere doğalgaz götürme konusunda çalışmaların devam ettiğini ve bakandan talimat alındığını ifade eden Ak Parti Milletvekili Fehmi Küpçü, Doğalgaz konusunda hedefimiz inşallah bütün ilçelerimizi doğalgaza kavuşturmak. İlçelerimiz noktasında böyle bir çalışmamız var, biz şirketlerle görüştük, bakanımızla görüştük. Yeniçağa ve Dörtdivan iki şirketin yetki alanında. Bununla ilgili fizibilite çalışmaları her iki şirketle de konuşuldu. Sayın Bakanımızla da konuşuldu. Bakanımız talimat verdi. Bununla ilgili bir takvim var bu bir iki ay içinde netleşecek. Talimat verildi, şirketin biri ben yaparım dedi” diye konuştu.

“Bolu'nun her tarafındaki mesele bizim meselemizdir”

Gerede'de kuduz olduğu düşünülen köpeklerin öldürülmesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Fehmi Küpçü, Gerede'de köpek öldürülmesi konusunu Mahmut Bey'le de görüştüm, Belediye Başkanımızla da görüştüm. Bolu'nun her tarafında olan mesele bizim meselemizdir. Hayvan hakları konusunda düzenleme yapılması nedeni de, onlar da bir can taşıyor, kıymetlidir. Bununla ilgili de bir yol haritası çıkartacağız. Bir siyasi partinin il başkanı dikkat çektiği için değil, insani bir şey olduğu içindir. Böyle bir katkıda bulunduğu için de kendisine de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi