Boluspor'un devre arasında transfer ettiği orta saha oyuncusu İsmail Haktan Odabaşı, kariyerinin geride kalan kısmını, şampiyonluk yaşadığı Bursaspor'u, Boluspor'u ve hedeflerini Boluspor dergisine samimiyetle anlattı.
Futbola Balçovaspor'da başladığını söyleyen İsmail, İzmir doğumluyum. Balçovaspor'da kısa bir süre futbol oynadıktan sonra 2006 yılında Bursaspor'a transfer oldum. 3 sezon alt yapıda forma giydikten sonra 2009 yılında A takım kadrosuna dahil oldum. O sezonda Türkiye şampiyonu olduk. Daha sonra forma şansı bulabilmek için Denizlispor'a kiralık olarak transfer oldum. Bonservisimi alarak Şanlıurfaspor'a transfer oldum. Devre arasında da Boluspor'la anlaştım” dedi.
BOLUSPOR BEKLEDİĞİMDEN DE İYİ ÇIKTI
Boluspor'da mutlu olduğunu dile getiren İsmail, Boluspor beklediğimden daha iyi bir kulüp çıktı. Alt sıralarda olmamıza rağmen yönetim, arkadaşlık ve A takım personeli çok iyi. Hiçbir kulüpte olmayacak kadar iyi imkanlar var. O da başarının gelmesine sebep olacak. Bu sezon kötü gidiyoruz ama önümüzdeki sezon böyle olmayacak. 50. Yılımızda daha başarılı olacağız. Takımdaki arkadaşlık çok iyi. Bu kadar iyi bir arkadaşlığı sadece Bursaaspor'da oynarken görmüştüm. Şampiyon takım arkadaşlığı var. Bunu bu sezon yakalayamadık ama gelecek sezon başarılı olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
BOLUSPOR SÜPER LİGİ HAK EDİYOR
Boluspor'ıun süper ligi hak ettiğini açıklayan İsmail, konuşmasını şöyle sürdürdü: Boluspor'da başarılı olmak istiyorum. Kulübüme katkı saplamak istiyorum. Yeteneklerimi daha çok geliştirmek için çalışıyorum. 50. Yılımızda yönetimimiz şampiyonluk istiyor. Bende Boluspor'da şampiyon olmak istiyorum. Çok güzel bir camia. Boluspor'un süper ligde olması gerekiyor.”
BOLUSPOR'U BASAMAK OLARAK GÖRMÜYORUM
İsmail Haktan Odabaşı, Boluspor'da başarılı olmak istediğini açıklayarak, Bursaspor'da çok güzel günler yaşadım. Şampiyonlar ligi, UEFA ve Süper Kupa için mücadele ettim. Bu da erken yaşta tecrübe kazanmamı sağladı. Bursaspor'da 3 kulvarda birden mücadele ettiğimiz için geniş bir kadromuz vardı. Oynamama rağmen zaman zaman forma şansı bulamıyordum. Bu yüzden de oynamak için kiralık olarak Denizlispor'a transfer oldum. Her gittiğim kulüpte oynamak istiyorum. Bu yüzden de çok çalışıyorum. Boluspor'u basamak olarak görmüyorum ama futbol oynayarak hayatımı garanti altına almak istiyorum” dedi.
TRANSFER DÖNEMLERİNDE ÇOK HATA YAPTIM
Transfer döneminde yaptığı hatalardan ders aldığını ifade eden İsmail, Transfer dönemlerinde bazı yanlışlar yaptım. Ama her şeyin hayırlısı. Bu hatalardan ders aldım. Tekrar süper ligde forma giymek için çalışıyorum. Herkes üst ligde oynamak ister ama şu an Bolu'dayım ve hiç küçümsemiyorum. PTT 1'inci Ligi de çok kaliteli bir lig” şeklinde konuştu.
KAYBETMEYE TAHAMMÜL EDEMİYORUM
Sahadaki agresifliğini kaybetmeye tahammülü olmamasına bağlayan İsmail, şunları söyledi:
“Kaybetmeye tahammül edemiyorum. Ailemin Karadenizli olmasında kaynaklı olarak bazen çok hırçın olabiliyorum. Maçın içinde çok arzulu oluyorum. Hata yapılınca hakkımızın yenildiğini düşünüyorum. O yüzden itiraz ediyorum. Normalde çok sakin bir kişiyim. Ama sahaya çıkınca bu değişiyor. Bende ekmek parası için bu işi yapıyorum. Herkesi adaletli olmasını istiyorum. Kaybetme isteğim hiç yok.”
AĞABEYİM OLMASAYDI FUTBOLCU OLAMAZDIM
Kendisi gibi futbolcu olan ağabeyi Tunay Odabaşı'nın kendisine çok destek olduğun