Bolu'ya gelen MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, hükümetin politikalarını eleştirdi. Zaman zaman Başbakan Erdoğan'ın milliyetçi söylemlerle çıkış yaptığını belirten MHP Vekili, dokunulmazlıkları kaldırılmak istenen BDP vekillerinin yanı sıra, Öcalan'la görüştükleri için hükümet temsilcilerinin de dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini ifade etti.
MHP Muğla Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyon üyesi Mehmet Erdoğan, MHP İl Teşkilat binasında partilileriyle bir araya geldi. MHP Muğla Milletvekili Erdoğan, yaptığı basın toplantısında hükümeti hedef aldı.
HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ BAŞBAKAN BAZEN MİLLİYETÇİ SÖYLEMLER YAPIYOR”
Hükümetin yaptıklarına ve yapmak istediklerine değinen Erdoğan, Başbakan'ın zaman zaman milliyetçi söylemlerle çıkış yaptığını belirtti. Başbakan Erdoğan'ın bu milliyetçi söylemlere karşı bir bir kendisinden istenilenleri yerine getirdiğini belirten Vekil, bu neden TRT Şeş'in kurulduğunu, Oslo görüşmeleri neticesinde Kürtçe Enstitüsü'nün açıldığını ifade etti. MHP'li Vekil Habur rezaleti diye adlandırdığı sürecin sonunda da eğitimde 4+4+4 ile birlikte Kürtçenin seçmeli ders olduğunu ve 4. Yargı paketi ile de anadilde eğitim beklenti olduğunu söyledi. Erdoğan, getirilen Büyükşehir kanunu ile gidilmek istenen Başkanlık sistemi olduğunun altını çizdi ve iktidar partisinden başka kimsenin bunu dillendirmediğini belirtti. Erdoğan ayrıca Büyükşehir Kanunu'nun beraberinde getireceği Başkanlık sisteminde Valilerin de seçimle geleceğine dikkat çekti. MHP'li Erdoğan şunları söyledi: İstikrar içinde büyüyen bir ekonomiden bahsediyorlar. Ve tabi buna başlarken de her şeyi 2002 ile mukayese ediyorlar. Sanki Türk milleti 2002 yılına ışınlanarak geldi. 200'den önce Türk milleti Türk devleti yoktu. Bunların hepsini AKP kurdu. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Türk milleti yaklaşık 5000 yıllık devlet geleneği olan 600 yıl cihan hâkimiyetini sürdüren 100 yıldır da cumhuriyet yönetimiyle üniter yapısını devam ettiren tarih boyunca hiç devlet siz kalmamış bir millettir Türk milleti. Bugün sahip olduğumuz rejim bugün sahip olduğumuz birikimlerimizin hepsi 5000 yılın bize verdikleridir. 200 ile 2012 çokça mukayese ediyorlar. Ama hep rakam cambazlığıyla hep bir takım bilgileri vatandaşımızdan gizleyerek anlatıyorlar. Efendim istikrar var. İstikrar nerede var arkadaşlar borçlarımızın istikrarlı bir şekilde 2002 den buyana artıyor. Doğru. 2002'de bu devletin bir çok kiti satılmamışken birçok kurumu özelleştirilmemişken bu hükümetin devraldığı borç 200 milyar dolar civarında. Bugün bu iktidar 10 senede 50 milyar dolardan fazla özelleştirme yaptı ve şuanda Türk devletinin iç ve dış borcu 600 milyar doları buldu” dedi.