Sergi, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel tarafından açıldı.
Anadolu Ajansı'nın büyük bir projeyle ortaya çıkardığı Mehmetçiğin yaşamını anlatan son yılların en kapsamlı sergisi ''Ocak-Mehmetçiğin Dünyası'', Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından açıldı.
AA, Genelkurmay Başkanlığı'nın katkılarıyla 2 ay süren çalışmada yurt içinde ve yurt dışında Mehmetçiğin yaşamını 28 ayrı mekanda görüntüledi.
AA'nın 60 kişilik muhabir, foto muhabiri ve kameramandan oluşan ekibi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri boyutlarının yanı sıra insani yönlerini tanıtan 35 bin kare fotoğraf ve saatler süren video çekimleri yaptı.
Çalışmada, Mehmetçiğin birliğine katılım ve intikal sürecinden başlanılarak, sosyal yaşamı, zorlu etaplardaki eğitim faaliyetleri yeni bir konseptle kapsamlı olarak ele alındı. Tıraş olan, uyuyan, annesine sarılınca ağlayan, çocuğunu kucaklayan ''kınalı kuzular''ın doğal halleri objektiflere yansıdı.
En özel kareler ilk kez kamuoyuna sunulacak
AA, Mehmetçiğin dünyasına ışık tutan bu çalışmada ortaya çıkan karelerden bir bölümünü haberleştirerek servis etti. Fotoğrafların en özel 160 karesi ise ilk kez ''Ocak-Mehmetçiğin Dünyası'' adlı sergide kamuoyuna sunuluyor.
Sergi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yılı etkinlikleri kapsamında Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde açıldı.
Sergi bir hafta açık kalacak
Sergide yer alan fotoğraflar, konularına göre ayrılarak salondaki yerlerine yerleştirildi. Büyük boy panolara uygun şekilde hazırlanan fotoğraflar için salonda özel ışıklandırma da yapıldı. Sergi, bir hafta ziyarete açık kalacak.
Sergi süresince, AA kameramanlarının çektiği görüntülerden oluşan video klipler de fuaye ve salondaki ekranlardan ziyaretçilere sunulacak.
Fotoğraf albümü satışa çıkıyor
''Ocak-Mehmetçiğin Dünyası'' projesinde ortaya çıkan fotoğraflardan en çarpıcı 190 kare, bir kitaba dönüştürüldü. Bugün piyasaya çıkacak olan fotoğraf albümü, sergi salonunda da satın alınabilecek. Kitabın satışından elde edilecek gelir TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.