Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Nisan ayında ekimine başlanan ve obeziteye karşı etkili olan A,B,C vitamini açısından da son derece kuvvetli bir ürün olan Mor patatesler Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir ve Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın tarafından topraktan çıkarıldı.

Mor patates hakkında açıklamada bulunarak Mor patatesin ekonomik değeri çok yüksek bir patates olduğunu belirten Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir açıklamasında; Bilindiği üzere Bolu patates üretimi çok olduğu bir yerdir. Sarı patatesimiz var dünyaca ünlü olan çok lezzetli bir patatesimiz var. Onun yanında biz Bolu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü olarak mor patates ekimi yapmıştık şimdi de çıkarttık. Ekonomik değeri çok yüksek bir patates türü. Biz bu konuyla ilgili ilk defa böyle bir çalışma yaptık. Çiftçilerimize eğer bunun üretimi mümkünse önümüzdeki yıllar içersinde tavsiye etme yöntemine gideceğiz” ifadelerine yer verdi.

“TİCARİ DEĞERİ YÜKSEK ÇOK SAĞLIK BİR SEBZEDİR”

Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir'in ardından açıklamada bulunarak Mor patatesler hakkında bilgi veren Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın; Mor patates antonia sebzeler arasında girmekte B vitamini C vitamini A vitamini açısından son derece kuvvetli bir üründür. Nişasta oranı düşük ve çok iyi bir karbonhidrattır. Ayrıca pastalarda böreklerde, çikolatalarda vesaire birçok çeşitlerde sofralarımızda görebileceğimiz ticari değeri yüksek çok sağlık bir sebzedir. Biz Bolu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü olarak bunun tohum olarak üretimine başladık. Çiftçilerimize kazandırmayı hedefliyoruz. Mor patates normal patatesten vitamin acısından da tat acısında farklıdır. Ayrıca mor patates obeziteye karşıda etkilidir” ifadelerini kullandı.