Bolu'da Gülen Cemaati'nde yaşanan ayrılıkların sırrı çözüldü. AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay'ın, geçtiğimiz hafta il danışma meclisinde yaptığı konuşmada Paralel Yapı'yı hedef alması ve Paralel ile mücadele konusunda net tavır sergilemesi cemaatte çözülmelere neden oldu.

Bolu'da Gülen Cemaati'ne mensup önde gelen iş adamlarının ‘Devlete karşı hiçbir oluşumun içerisinde yer almayacağını' belirterek cemaatten ayrılmasınınsırrı çözüldü.AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay'ın geçen hafta il danışma meclisi toplantısının basına açık bölümünde Gülen Cemaatini hedef alması cemaatte büyük yankı uyandırdı. Doğanay'ın, Bu yapılanmanın içerisindekileri tarih asla affetmeyecek” sözleri ile cemaate üstü kapalı çağrıda bulunması ve Kim bu Paralel Terör Örgütleri ile işbirliği içerisinde olursa, bunların yaptıklarını görmezden gelirse; Allah şahittir ki tarihte, hukukta, bu millette affetmeyecek” sözleriyle net bir tavır sergilemesi çözülmenin fitilini ateşledi.Yaşanan bu gelişmelerin hemen ardından, cemaatten ikinci ayrılık haberi geldi.

DOĞANAY: HERKES SEÇİMİNİ YAPMALI”
Haber merkezimizin telefonla ulaştığı İl Başkanı Nurettin Doğanay, cemaat içerisindeki çözülmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede,“Devletimiz, devlet içerisindeki paralel yapılanma ile büyük mücadele veriyor. Bu mesele şahıs meselesi değil; devlet meselesi. Herkes devletin içine sızmış ihanet şebekelerine karşı tavrını net bir şekilde ortaya koymalı, seçimini yapmalı. Artık devletin yanında olan ile devletine karşı olanlar aynı safta durmamalı. Bolu'da yaşanan bu gelişmeler yaptığımız bu mücadele açısından çok önemli” dedi. ÖZEL HABER: Mehmet Ali ATALAY