Bakkallar, Şekerciler ve Bayiler Odası mevcut yönetiminin 20 yıldır bakkalların hiçbir sorununu çözmediğini söyleyen Cahit Esen, Pazar günü yapılacak olan genel kurulda başkanlığa aday olduğunu belirtti. Esen, Ben bakkal arkadaşlarıma söz veriyorum. Bu pazar bize 4 yıllığına izin verirlerse ilk işimiz yönetime geldiğimiz zaman odadaki o koltuğu kaldırıp atmak. Bakkalın yolunu bilmeyen bir yönetimle karşı karşıyayız. Şuan yine kazanmak için uğraşıyor. Biz 20 yıl değil 4 yıl bize bakkal arkadaşlarım bu görevi verirlerse o koltuğu yerinden atıp onlar nede oturuyorsa bende o şekilde hep beraber oturacağız” dedi.
Bakkallar Şekerciler ve Bayiler Odası Başkanlığına adaylığını koyduğunu açıklayan Cahit Esen, önce bakkalların sorunlarını anlattı ve bakkalların yolunu bilmeyen bir yönetimle karşı karşıya olduklarını belirtti. Yapmamız gereken bir sürü işler var” diyen Esen, Ben bakkal arkadaşlarıma söz veriyorum. Bu pazar bize 4 yıllığına izin verirlerse ilk işimiz yönetime geldiğimiz zaman odadaki o koltuğu kaldırıp atmak. Şu andaki yönetimimiz 20 yıldır orada hala daha mücadele veriyor. Bakkalın yolunu bilmeyen bir yönetimle karşı karşıyayız. Şuan yine kazanmak için uğraşıyor. Biz 20 yıl değil 4 yıl bize bakkal arkadaşlarım bu görevi verirlerse o koltuğu yerinden atıp onlar nede oturuyorsa bende o şekilde hep beraber oturacağız. Ve ne yapabiliriz diye çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.
Odadaki tüm yolsuzluklar araştırılıp, bakkalın bütün haklarının gerçek sahiplerine verilmesi için çalışacaklarına söz verdiğini söyleyen Esen, Ben de bir bakkal olarak yaklaşık 15 yıldır vergi mükellefiyim. 15 yıldır da bu odamıza kayıtlı bir bakkal olarak o kadar çok sıkıntımız var ki. Ben bakkalımı kapattım şuanda köydeki bakkalıma devam ediyorum. Bolu'daki bakkal arkadaşlarım mahalle aralarına kadar giren ulusal marketler varken ne yapacaklar ki. Dükkânı kira olanların şansı çok az kaldı. Yandaki dükkân daha ucuz diye yer değiştiren kaç tane esnafımız var. Ben bunları tespit ettim. Bir tekel ruhsatı bir sürü para. Pazar günleri çalışma ruhsatı diye bir olay var. Bunlar çok büyük sorunlar. Yılı 52 haftaya bölersen 11 lira gibi bir rakam düşüyor. Ekmekten ne kazanıyor, ufak tefek şeyler satıyoruz biz. Bizim bakkal defterimiz var bir kere. Zordayız ama bizi silmeleri mümkün olmayacak. Bize bir 4 yıllığına vize verirlerse tüm bakkallar kazanmış olacak. Ben onlarla beraber çalışacağım. Birlik beraberlik için bana ve yönetimime oy vermelerini istiyoruz” dedi.