3 milletvekilimizin yanı sıra Bolulu olup ta Meclis'te Bolu için çalışan başka milletvekilleri de var. Bu kişilerin başında da AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Seyit Sertçelik geliyor. Bolulu ve Bolu sevdalısı olan Sertçelik, bugünlerde Bolu-Ankara Esenboğa Havaalanı arası yeni bir yol yapılması için büyük uğraş içerisinde.

Özel Haber: Mehmet Ali Atalay - Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü ve Tanju Özcan ilimizi TBMM'de temsil ederken, fazla tanımadığımız ancak kalbi Bolu için atan başka milletvekilleri de Meclis'te yer alıyor. Bu vekillerin başında da AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Seyit Sertçelik geliyor. Sertçelik bugünlerde Bolu'yu çok yakından ilgilendiren bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor.

Bolu'nun gizli milletvekili konumunda olan 1964 Gerede doğumlu Seyit Sertçelik, Gerede'den Ankara Esenboğa Havaalanı'na transit giden bir yol yapılması için Ulaştırma Bakanı ile görüştü. Ve Bakan bu 140 km.lik yol projesine onay verdi. Güzergahı belli olan yol Kazan üzerinden Havaalanı'na bağlanacak.

Tam bir Bolu milliyetçisi olan ve Ankara Milletvekili olmasına rağmen Bolu'ya hizmet etmek için elinden geleni yapan Sertçelik, yeni yapılacak bu yolun Bolu'ya çok büyük katkılar sağlayacağı düşüncesinde ve ilimiz yerel yöneticilerinin, özellikle de Bolu Milletvekillerinin de bu konuda desteğini istiyor.

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın onayı sonrası 140 km.lik yol yapımının önümüzdeki günlerde programa alınması bekleniyor.

Prof. Dr. Seyit Sertçelik kimdir?

Seyit Sertçelik, 15 Kasım 1964'te Bolu Gerede'de doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Zeynep'tir.

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalında, doktorasını Rusya Federasyonu St. Petersburg Devlet Üniversitesi Filoloji Fakültesinde Karşılaştırmalı Dilbilimi alanında tamamladı.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalında araştırma görevlisi, doçent ve profesör olarak görev yaptı. 1991 yılında Özbekistan Cumhuriyeti Fergana Devlet Üniversitesinde misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Çoğunluğu yurt dışında olmak üzere yayımlanmış makaleleri, bildirileri ile 2 kitabı bulunmaktadır.

Çok iyi düzeyde Rusça ve İngilizce, iyi düzeyde Azeri, Özbek, Tatar Türkçesi ve Ermenice, orta düzeyde Bulgarca, Makedonca, Sırpça ile Ukrayince bilen Sertçelik, evlidir.