AKP Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz hafta İl Başkanlığı'na ataması yapılan Nurettin Doğanay'ın, Bolu Belediye Meclis üyeliğinden istifa edip etmeyeceği merakla bekleniyor. Doğanay'ın istifa etmesi durumunda Bolu Belediye Meclisi'ne AKP'nin yedek listesinden Aytaç Eskicioğlu girecek. Doğanay'ın istifa edip etmeyeceği bu hafta içerisinde yapacağı istişare görüşmeler sonrası netlik kazanacak.

1 Kasım seçimlerinden sonra vekaleten yürüttüğü il başkanlığı görevine AKP Genel Merkezi tarafından asaleten ataması yapılan Nurettin Doğanay'ı bir yol ayrımı bekliyor. 2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Bolu Belediye Meclis üyeliği görevini seçilen Doağanay, yaklaşık 1 yıldır bu görevini yerine getiriyordu.

MEHMET EMİN GÜZ İSTİFA ETMİŞTİ!

2002 yılında Bolu Belediye Meclis üyeliği görevine seçilen Mehmet Emin Güz, 2005 yılında Genel Merkezi tarafından AKP İl Başkanlığı görevine atanınca Meclis üyeliğinden istifa etmişti. Güz o dönem yaptığı açıklamada, Siyasete kendi tercihinizle girersiniz ama girdikten sonra nereye gideceğinize ya da nerelerde bırakılacağınıza siyaset karar verir. Bu minvalde il yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığım siyasi partimde, AKP Bolu İl Başkanlığı görevi tarafıma tevdi edilmiş bulunmaktadır. Hiçbirimizin belediye meclisini siyasi bir alana çevirmeye hakkı yoktur. Burada siyasi kimliklerimizin ötesinde sadece Bolu halkına hizmet etmek için gönderildiğimizi unutmamalıyız. Siyasi ikbal beklentileri içinde yapılacak hizmetlerin kısır siyasi çekişmeler içinde boğulup gitmesine neden olmak emaneti uygun bir şekilde taşıyamadığımız anlamına gelecektir. Aynı şekilde genel başkanı temsil eden bir il başkanının kurumlar üstü olması, ya da kurumlardan bağımsız olması nedeniyle bu kararı aldım” demişti.

YEDEK SIRADA AYTAÇ ESKİCİOĞLU VAR!

Genel Merkez tarafından İl Başkanlığı görevine atanan Nurettin Doğanay'ın yapacağı istişareler doğrultusunda bu hafta kararını vermesi bekleniyor. Doğanay'ın istifa etmesi halinde Bolu Belediye Meclis üyeliğine yedek listede yer alan Mimar Aytaç Eskicioğlu gelecek. HAKAN AYDIN