Başbakanlığın genelgesi gereğince, İçişleri Bakanlığının 18.12.2007 tarih ve 30438 sayılı olurları ile T.C. Kimlik kartı uygulaması Bolu'nun pilot il seçilmesi üzerine uygulamaya geçmişti. Vatandaşlarımız kendilerine verilen kimlik kartlarını İlimizdeki Sosyal Güvenlik Kurumlarında, Devlet Hastanelerinde ve Üniversite hastanelerinde kullanmışlardır.
Pilot uygulamanın başarılı olması sonucunda T.C. Kimlik kartlarının uygulanmasına karar verilmiş ve bu bağlamda Nüfus Müdürlüklerinin alt yapısının uygun hale getirilmesi çalışmalarına başlanmıştı.
Bolu Merkez ve bağlı İlçe Nüfus Müdürlüklerinde bu çalışmalar tamamlandı. Nüfus Müdürlüklerinde hizmet sunumunda vatandaş odaklı bir hizmet sunumu amaçlanırken, hizmet alan vatandaşın ve hizmet sunan memurların arasındaki bankolar kaldırılarak vatandaşların hizmetini alırken personelle birebir teması sağlandı. Hizmet alan vatandaşımız işlemi yapılırken personelin karşısındaki misafir koltuğuna oturarak işleminin yapılmasını daha yakından takip edebilmesi amaçlandı.