Mudurnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü NTVIS projesi kapsamında yabancı ülkelerden gelen konukları Keyvanlar Konağında ağırladı.
Mudurnu ilçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Gürleyen, "Proje kapsamında yaşlılarımıza yönelik sosyal medya kullanımı hakkında Keyvanlar Konağı ikinci katındaki toplantı salonunda bilgilendirme brifingi verildi.Slayt gösterimi ile sosyal medya kullanımını yaşlılarında kullanabilmesi konusunda çalışmalar yapıldığı anlatıldı" dedi.
Mudurnu ilçesi Şeyhül Ümran Tepesi'nde ziyaret gerçekleştirildi. Kuşbakışı Mudurnu fotoğraflandı.Kanuni Sultan Süleyman Camii gezen konuklar, Abant gezisi ile fayton turu attı.
Mudurnu Yazılar ortaokulu İngilizce öğretmeni Rehber Öznur Çakır Özdoğan"Bir yıldır sürdürülen projemiz için Bulgaristan ve Yunanistan'dan, Polonya'dan konuklar geldi. Projenin amacı yaşlılarla yeni nesil ile arasındaki iletişim problemlerini ortadan kaldırmak,bu amaçla Facebook, Twitter ve İntegral uygulamaları aracılığıyla yaşlılarımıza iletişim araçlarına daha fazla hâkim olmalarını sağlıyoruz onlara bu konuda gençlerle birlikte yardımcı olmaya çalışıyoruz bu ay Türkiye'de biraraya geldik çalışmalar yaptık Mudurnu ve Bolu'yu tanıtmaya çalıştık" dedi.
Daniel Weiss, "Türkiye'ye ilk defa gelmedim,daha öncede çok projede görev aldım, her defasında Türkiye'yi çok sevdim. Bolu Turizm otelcilik okulunda kaldım AİBÜ de çalıştım, izlenimlerim harika,sosyal medya yeni jenerasyon ekşiler arası ile iletişim çalışmalar yapıyoruz,yaşlılar ve orta yaştaki insanlar sosyal medyayı nasıl kullanabilirler,kendilerini nasıl geliştirebilirler bunun için çalışmalar yapıyoruz Facebook, Twitter, İnstegram, Youtube gibi sosyal medya araçlarını yaşlı ve yaşça büyük olan insanlara tanıtıyoruz" dedi.
'Sosyal medya bölgenizde yaygın kullanılıyor mu' sorusuna, "Tabi fenomen hale geldi sosyal medya kullanımı. Çok fazla yaygın ancak tam rakamlara dökemem ancak Türkiye nüfusu olarak ülkemizi ikiye katlayacağı için rakam veremeyeceğim. Kullanım çok fazla yaygın, Türkiye'de çok fazla kullanıcıya sahip olduğunu düşündüğünü genç bir jenerasyon var sosyal medya gençler arasında çok fazla kullanılmakta" şeklinde konuştu.
Konuklar ilçe gezisinde Mudurnu'yu çok beğendilerini değişik bir ortam, ilk kez burayı gördüğünü, sakin sessiz gecede rahatça uyuyacağını söyledi.
Emil Demirev, "Yaşlılarla genç insanlar arasındaki iletişimi güçlendirmek projemizin amacı ,Türkiye dede projemizle ilgili bu konuda çok iyi çalışmalar yaptık Mudurnu'da olmaktan çok mutluyuz çok güzel bir yer tarihi evleri ile çok güzel bir ilçe. Abant bölgesinin de temiz hava ile doğanın güzelliği tartışılmaz" dedi. Abant'ta Nallıhan'dan gelen gelin ve damat ile hatıra fotoğrafı çektiren grup genç çifte mutluluklar diledi.
NTVIS Projenin amacı :
Nesiller arası egzersiz yokluğunda boşluğu doldurmak için yaşlı ve genç insanlar arasında bilgi ve beceri alışverişi, ve bu değişim yöntemleri, ve eylem için en uygun yöntemin ayrıca gelişimini desteklemektir. Bilgi ve deneyim paylaşımı kanal geniş sosyal medya olacak. Proje ortağı ülkelerin her birinde gençlerin ve (örneğin, onların dedesi) yaşlı arasında özel bir egzersiz yapılacaktır varsayar. Bu egzersizler herhangi bir konuda içerebilir, ancak en iyi yaşlılar (örneğin, tarih ve / veya mimarlık şehrin, eski gümrük, bölgenin gelenekleri, vb.) rahat / iyi hissedeceksiniz hangi konulardır. Gibi başlıklar altında bilgi gençlere yaşlılar tarafından sağlanacaktır, bu bilginin temelinde, gençlerin mobil uygulamalar ve medya toplulukların kullanımı ile görevler / sunumlar hazırlamak ve yaşlılar için sunmak. Bu şekilde, her iki tarafın yararına olacak: yaşlılar mobil uygulamalar ve s